Waarom we steeds vaker vintage meubels shoppen

10 juni 2022
502
vintage

Tegenwoordig is overconsumptie iets waar we allemaal mee te maken hebben en dit is een van de redenen waarom we steeds vaker kiezen voor tweedehands en vintage meubels. Deze vintage meubels zijn ook nog eens van hoge kwaliteit en de kans is erg groot dat je een uniek stuk in handen krijgt. Denk aan dat prachtige klassieke bureau, dat schattige retro lampje of die vintage stoel van rotan. Vintage meubels zijn ideaal voor de boho chic interieurstijl! Het feit dat online struinen naar nieuwe schatten ontzettend verslavend is, is natuurlijk een heel leuk bijkomend voordeel.

In deze blog vertellen we jou precies wat de voordelen zijn van het kopen van vintage, met in het bijzonder vintage meubels.


Waarom kiezen voor vintage in plaats van nieuw?

Zoals we net al even kort hebben besproken, brengt het kiezen voor vintage meubels een aantal mooie voordelen met zich mee. Dus voordat je een bezoekje plant aan de woonboulevard, ontdek je hier waarom je veel meer voordeel haalt uit het shoppen van vintage meubels en accessoires.


Vintage meubels zijn van hoge kwaliteit

In tegenstelling tot meubels die voor de massa worden gemaakt, zijn vintage meubels vaak met de hand vervaardigd. Dit betekent dat ze van betere kwaliteit zijn en langer meegaan dan de meeste nieuwe meubels. Het is niet voor niets dat deze vintage meubels er na al die jaren nog zo goed uitzien.

Tegenwoordig mogen nieuwe meubelen bijna niets kosten en dat zie je ook terug in de keuze van de materialen. Denk aan samengeperst karton in plaats van hout of plakstrips om de zijkant van een kastje af te werken. Vintage meubelen zijn daarentegen gemaakt van duurzame materialen, zoals: massief hout, leisteen, metaal, glas, palissander, marmer en meer.

Lees ook:  Feng Shui interieur

Meer waar voor je geld

Vintage meubels bieden je over het algemeen veel meer waarde voor je geld, dan nieuwe meubels. Meestal ben je zelfs nog een stuk goedkoper uit. Zeker als je op zoek bent naar een meubel van kwaliteit. Als je laat meewegen dat je van jouw vintage meubel misschien wel je leven lang kan genieten, is het veel economischer om te kiezen voor vintage.

Vroeger werden meubels met de hand gemaakt en niet machinaal vervaardigd in grote aantallen. Dit zie je terug in de duurzaamheid van de meubels, evenals de afwerking en versieringen. Dit vakmanschap vind je in diverse categoriën; van een grote garderobe kast in jaren 60 stijl tot een vintage design bank met Art Nouveau details.


Unieke items en design

Je woning stylen met vintage meubels en accessoires, zorgt voor een unieke inrichting die je bij niemand anders zult aantreffen. Het is ook extra leuk als je dat ene vintage Art Deco tafeltje of die retro fauteuil uit de jaren 30 hebt kunnen scoren. Het handige van vintage meubelen is, dat ze goed passen bij verschillende interieur stijlen. Met een beetje geluk en wat speurwerk, vind je tussen het aanbod ook echte unieke designer items.

Vintage meubels zijn duurzaam

Vintage meubels zijn om meerdere redenen beter voor het milieu. Ten eerste, omdat je natuurlijk geen nieuw meubel koopt en er hierdoor heel wat grondstoffen bespaard blijven. Ten tweede, omdat je een meubel een tweede kans geeft en deze dus ook niet zal eindigen op de afvalhoop. Dit alles zorgt ervoor dat je met een goed gevoel, heerlijk online kunt shoppen naar vintage meubeltjes voor jouw woning.

Lees ook:  Interieur trend Lightness: 4 Manieren om Lightness te integreren

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down