Dit is niet het noorderlicht..

3 februari 2016
296

Het noorderlicht is zoiets dat je een keer gezien wil hebben in je leven. Vele ervaringsdeskundigen raken er niet over uitgepraat. Door de fascinatie voor dit fenomeen vergeten we bijna dat er in deze categorie ook nog hele andere boeiende dingen plaatsvinden. Wanneer de temperatuur namelijk daalt naar het vriespunt gebeurt er iets in de atmosfeer: platte, hexagonale ijskristallen vormen zich in de lucht. Zodra ze met genoeg zijn, vormen ze als het ware één grote spiegel die felle lichtbronnen (zoals straatlantaarns en de zon) reflecteert waardoor ze het licht weer terug naar de aarde weerkaatsen. Hierdoor ontstaan deze intrigerende lichtpilaren aan de hemel. Gedurende de dag ontstaan lichtpilaren meestal wanneer de zon zakt, dan worden ze ook wel zonpilaren genoemd. 's Nachts lijkt dit fenomeen bijna buitenaards, waarschijnlijk de reden waarom bij het ontstaan van lichtpilaren het aantal UFO signaleringen exponentieel stijgt..

LightPillar2 LightPillar3 LightPillar5 LightPillar7 LightPillar10 LightPillar12 lightpillars1 lightpillars2

[hr]

Bekijk ook: Beelden van een betoverende zonnestorm

[hr]

lightpillars3 lightpillars4 lightpillars6

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

 

 

Lees ook:  Slapen in de sneeuw: de mooiste accommodaties in Fins Lapland

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen en karakter

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings