Dit is hoe de Sagrada Familia er in 2026 uit zal zien

5657 VIEWS
Dit is hoe de Sagrada Familia er in 2026 uit zal zien

Sinds de eerste steen in 1882 werd gelegd is er bijna onophoudelijk aan de kerk gebouwd. De optimist in Gaudí dacht dat hij zijn kerk in 10 jaar kon afronden. Gedurende de bouw wilde Gaudí van alle details op de hoogte gehouden worden. Hij ging er zo in op dat hij na 1914 geen andere opdrachten meer aannam. De kerk is zijn laatste werk, tegen het einde van zijn leven woonde hij zelfs enige tijd op de bouwplaats.

Inmiddels duurt de bouw zo lang dat vroeg voltooide delen al weer moeten worden gerenoveerd… Maar nu is de einddatum dan eindelijk in zicht: de bouwcommissie heeft een paar jaar geleden aangegeven dat de kerk in 2026 zal worden voltooid. Onderstaand filmpje laat een digitale versnelde weergave zien van de geplande ontwikkeling richting 2026.

De optimisten in ons willen niets liever dan alvast een ticket Barcelona boeken voor 2026. Tegelijkertijd hebben wij ook zo’n vermoeden dat de kans groot is dat dan de laatste steen nog steeds niet is gelegd… Af of niet af, het blijft een fascinerend bouwwerk!

 

Lees ook:  In het noordelijkste puntje van Zweden vind je een sauna in de vorm van een ei

MEER INSPIRATIE

Muurschilderingen door Adele Renault
Slapen in een glazen iglo bij het Noorderlicht: Kakslauttanen
Apfelhotel Torgglerhof: Zuid-Tirol, Italië
16 mooie en creatieve deuren die u in uw huis zou willen hebben