Dit is het dichtstbevolkte eiland van de wereld: Santa Cruz del Islote

24 maart 2021
305

Santa Cruz del Islote is een eiland voor de kust van Colombia waar ongeveer 1200 mensen wonen in een gebied ter grootte van twee voetbalvelden ongeveer. Dit betekent dat het vier keer zo dichtbevolkt is als Manhattan.

Het lijkt misschien absurd om op dit eiland te wonen, maar er is een school, twee winkels en zelfs een restaurant. Elektriciteit is er maar 5 uur per dag en er wordt drinkwater gemaakt via ontziltingsinstallaties. De politie bestaat niet, maar dat is ook niet nodig omdat ze elkaar allemaal kennen.

De oorsprong van deze gemeenschap gaat niet lang terug. Zoals verteld in de video van het prachtige kanaal Great Big Story was dit land midden in de zee tot drie generaties geleden praktisch onbewoond. Na verloop van tijd vingen de vissers echter een glimp op van de schoonheid ervan en vestigden zich daar geleidelijk, elk met zijn eigen gezin.

Lees ook:  Romantiek, paleizen en historische bezienswaardigheden in de Lichtstad Parijs

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings