Padel: dé sporttrend van Nederland

16 juli 2022
413
padel racket

Padel in Nederland is als nieuwe sport ontzettend populair. In de meeste steden wordt al een baan geopend om deze sport te beoefenen. Deze sport is heel veelzijdig en iedereen kan het spelen, geschikt voor alle leeftijden en ontzettend gezellig want je speelt het met vier personen.

De sport wordt al gespeeld door veel beroemdheden en influencers, zoals David Beckham, Jay Shetty en zelfs het voetbal team Liverpool. Daarom is het tijd dat ook wij Padel eens onder loep gaan nemen en erachter komen wat het is en waarom deze sport ineens zo populair is.  

Wat is Padel?

Padel is een mix tussen tennis en squash. Het is een racketsport die sociale interactie combineert met actie en plezier. Bij dit spel worden er meer punten gewonnen door strategie dan door kracht of techniek, dit maakt het een ideaal spel voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus om samen te spelen.

Een padelbaan is ongeveer een derde zo groot als een tennisbaan en is omheind met netten of wanden om de bal tegen te houden, vergelijkbaar met squash. Een padel racket heeft geen snaren, zoals een tennisracket, maar is wel zwaarder dan een squash racket. De ballen bij het padellen zijn weer vergelijkbaar met tennisballen, maar dan met minder druk.

De puntentelling en regels lijken ook erg op die van tennis, het grootste verschil is dat de service in Padel onderarms is en dat er gebruikt kan worden gemaakt van de wanden, net zoals bij squash.

padel racket

Waarom is het zo populair?

Padel is populair omdat het door iedereen gespeeld kan worden en er altijd verrassende wendingen in het spellen kunnen gebeuren.

Lees ook:  12 levensmotto's voor een gezond en gelukkig leven van een 105-jarige Japanse arts

Maar er zijn nog veel meer redenen waarom Padel zo populair is:

Het is een sociale sport

Een van de redenen waarom padel zo populair is, is omdat het een hele sociale sport is. Spelers ontmoeten veel andere spelers en maken nieuwe vrienden tijdens de spannende dubbelspellen. Als je namelijk lid bent van een Padel club, zul je wekelijks nieuwe mensen ontmoeten en misschien zelfs wel een potje met hen spelen.

Het is een gezonde sport

Padel kan gespeeld worden door kinderen jonger dan 10 jaar, maar ook door mensen boven de 70. Padel is een gezonde sport want het is een goede oefening en het houdt je in beweging. Toch is het niet zo intensief dat mensen van hoge leeftijd moeite hebben om bij te benen.

De sport wordt gespeeld door veel beroemdheden

Veel beroemdheden hebben openlijk beelden gedeeld waar ze Padel spelen, dit maakt het natuurlijk nog populairder. Beroemdheden hebben het gepromoot op social media en moedigen mensen aan om deze geweldige sport te spelen.

Enkele van deze beroemdheden zijn:

  • Liverpool FC
  • Neymar
  • Jay Shetty
  • David Beckham
  • Peter Jones

En nog veel meer.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down