Dit is de grootste speeltuin van Nederland en Europa!

13 december 2021
502
inground trampolines

Het is altijd leuk om er met de kinderen een dagje op uit te gaan en ze de dag van hun leven te geven. Tuurlijk kan je naar een pretpark of waterpark gaan, maar tijdens de vakanties kan het daar erg druk zijn. Daarbij zijn de tickets relatief duur en voor sommige gezinnen zelfs praktisch onbetaalbaar. Gelukkig is er een leuker én goedkoper alternatief: Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa! Linnaeushof ligt vlak onder Haarlem, in het kleine plaatsje Bennebroek. Het speelpark is voor jong en oud en heeft meer dan 350 speeltoestellen en attracties, verdeeld over 26 activiteiten. Een aantal populaire attracties zie je hieronder.

Treintje

Het treintje De Speeltuinexpress maakt dagelijks een rondje door het park om het kleuter- en peutergedeelte van de speeltuin. Tijdens de rit kan je even rustig om je heen kijken en bedenken wat de volgende attractie is waar je in gaat. Onderweg kom je zelfs door een tunnel met daarin een prachtige waterval! Het treintje is tevens rolstoelvriendelijk zodat ook mensen met een lichamelijke beperking een ritje kunnen maken.

Klimparcours

Het klimparcours is een attractie voor kinderen vanaf 6 jaar. Het is een relatief nieuwe attractie die in 2019 is geplaatst. Het toestel bestaat uit een vijftien meter lang klimparcours met maar liefst tien overgangen! Een super leuke uitdaging voor jongere kinderen die niks liever willen dan klimmen en klauteren. Mocht dit klimparcours niet uitdagend genoeg zijn, neem dan een kijkje bij het klimparcours op het pirateneiland!

Super glijbaan

Welk kind houdt er nu niet van een superglijbaan? De glijbaan is via een lange trap te bereiken en biedt een mooi uitzicht over het park. Het is verplicht om met een matje te glijden, maar daardoor ga je juist nog sneller! De glijbaan heeft 6 banen zodat de kinderen een wedstrijdje kunnen doen wie het eerste beneden is.

Lees ook:  Hier vind je de gezelligste terrasjes van Nederland

inground trampolines

Kartbaan

Sinds Max Verstappen in de formule 1 rijdt, is karten megapopulair geworden in Nederland. De kartbaan in Linnaeushof is speciaal aangepast voor kinderen, zodat ze op een veilige manier toch het echte racegevoel kunnen ervaren. Voor kinderen die alleen willen rijden is een minimale lengte van 1.30m verreist. Kleinere kinderen kunnen samen met hun ouders in een kart zitten. Ook kan je kiezen uit verschillende karts zoals een politieauto, brandweerauto of zelfs een Ferrari!

Trampolines

Het Linnaeushof heeft een trampolinepark met maar liefst 12 rechthoekige inground trampoline en springkussen. De trampolines zijn van professionele kwaliteit en de rechthoekige vorm maakt het mogelijk de beste tricks en salto’s te oefenen. De inground trampolines zijn ingegraven en daarmee ook veilig voor kleine kinderen. In het trampolinepark heb je bovendien een megaspringkussen met een onderwater-thema.

Midgetgolf

Heb je even zin in wat ontspanning na alle actieve klautertoestellen en attracties? Neem dan een kijkje bij de midgetgolfbaan! Midgetgolfen is een super leuke activiteit, voor zowel de ouders als de kinderen. Daarbij is het een ideale manier om even te ontspannen tussen de middag. De midgetgolfbaan bestaat uit maar liefst 18 holes en is gelegen in een prachtige bosrijke omgeving. De holes gaan van makkelijk naar moeilijk en hebben ieder een eigen thema.

inground trampolines

Waterfietsen

Een andere manier om als ouder (of kind) even lekker te relaxen, is door een rondje te varen met de waterfietsen. De waterfietsen zitten inbegrepen in de entreeprijs en kunnen dus op ieder moment van de dag gebruikt worden door bezoekers. Twee man kunnen plaatsnemen op de trappers en de derde achter het roer. Vaar rustig een rondje of neem een kijkje bij het pirateneiland midden in het meer.

Lees ook:  Buiten eten in een kleine tuin

Monorail

In de monorail kun je genieten van het uitzicht terwijl je een rondje maakt over het gehele park. Een super leuke attractie waarbij je lekker kunt ontspannen en tegelijkertijd een overzicht krijgt van de locaties van de attracties in het park. De monorail gaat vooruit door zelf te trappen en er is plek voor twee personen in het karretje.

De Oase

Waterspeeltuin de Oase is perfect om verkoeling op te zoeken tijdens de warme zomerdagen. Aangezien het water maar zon 30 centimeter hoog is, is het veilig voor kleine kinderen die niet kunnen zwemmen. Je kan van verschillende waterglijbanen gaan of verkoeling zoeken door onder een emmer met water te gaan staan of te spelen onder een van de fonteinen.  Er is een apart gedeelte voor oudere kinderen en jongere kinderen. Bij het gedeelte voor de jongere kinderen staan de bankjes nét iets dichterbij, zodat de ouders ze beter in de gaten kunnen houden.

Tickets voor Linnaeushof kun je online bestellen voor €16,50. Voor basisscholen en andere grotere groepen kosten tickets slechts €9,50 per persoon. Vanwege de coronamaatregelen en het beperkte bezoekersaantal, is het tijdelijk niet mogelijk om een abonnement te nemen. De reden hiervoor is dat ook mensen zonder een abonnement gebruik kunnen maken van de speeltuin.

Wil je een weekendje weg in de omgeving van Haarlem/Amsterdam? Bekijk dan de leukste Airbnb's van Amsterdam.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

Van bureaus naar bytes: de moderne werkplek

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down