Dit huis van karton zet je binnen een dag in je achtertuin

9129 VIEWS
Dit huis van karton zet je binnen een dag in je achtertuin

We leven in een tijd waarin veel wordt geëxperimenteerd met andere woonvormen, denk alleen al aan de trend van tiny house living. De Amsterdamse Fiction Factory heeft ook iets bijzonders uitgevonden: een huis van karton. Waar de bouw van een tiny house nog best wat tijd in beslag kan nemen, staat dit ‘wikkelhuis‘ binnen een dag. 

24 lagen karton

Het wikkelhouse bestaat uit 24 lagen golfkarton, die worden geproduceerd van zorgvuldig uitgekozen bomen. Fiction Factory hecht daarbij waarde aan de natuur en aan duurzaamheid: voor elke boom die wordt afgezaagd, worden er een aantal nieuwe geplant.

Het karton wordt gewikkeld om een mal (vandaar de benaming ‘wikkelhuisje’). Elke laag karton wordt voorzien van een speciale lijm. Zodra alle lagen zijn aangebracht wordt het huis voorzien van een speciale coating om water en wind buiten de deur te houden. Als finishing touch wordt het gebouw afgewerkt met simpele houten panelen. Het karton zorgt zowel voor de constructie als de isolatie van warmte en geluid.

Hier zie je in 1,5 minuut hoe het winkelhuis binnen een dag wordt neergezet:

In dit filmpje legt Rick uit hoe het wikkelhouse wordt geproduceerd en welke interessante snufjes zijn toegepast om het wonen comfortabel te maken. Je krijgt spontaan zin om erin te trekken!

Lees ook:  Met zo'n schuurtje in de achtertuin kun je je echte huis meteen verhuren

Artikel gaat verder onder de foto’s >

wikkelhouse 9

wikkelhouse-8

wikkelhouse-3

Afbeeldingsresultaat voor wikkelhouse

wikkelhouse-4

wikkelhouse-5

wikkelhouse-6

Zoveel mensen, zoveel wensen: de mogelijkheden zijn eindeloos

Wat deze kartonnen innovatie verder nog bijzonder maakt, is dat het niet speciaal als woning ingezet hoeft te worden. Het wikkelhouse kan tevens worden gebruikt als werkplek. Zo kan je hem in je achtertuin plaatsen, maar ook binnen een kantoorgebouw.

Hoewel het wikkelhouse met deze techniek ten minste 50 jaar mee kan, hoeft het geen permanente bestemming te hebben. Zo kan het worden ingezet op festivals en andere tijdelijke evenementen. Het fijne van dit huis is tevens dat het een lichtgewicht is, waardoor geen speciale fundering hoeft te worden aangelegd.

wikkelhouse-7

wikkelhouse-2

Meer tiny houses zien? Deze Amerikaanse stellen hebben schoolbussen omgetoverd tot prachtige tiny houses, ideaal om te wonen of vooral fijn om een tijdje mee te reizen?

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Ontmoetingen met mooie vloeren
Een toevluchtsoord voor moderne pelgrims
Mystieke bruggen die uitnodigen om de overkant te ontdekken
Rendieren spotten in stijl