Dit huis van karton zet je binnen een dag in je achtertuin

19 oktober 2017
1486

We leven in een tijd waarin veel wordt geëxperimenteerd met andere woonvormen, denk alleen al aan de trend van tiny house living. De Amsterdamse Fiction Factory heeft ook iets bijzonders uitgevonden: een huis van karton. Waar de bouw van een tiny house nog best wat tijd in beslag kan nemen, staat dit 'wikkelhuis' binnen een dag. 

24 lagen karton

Het wikkelhouse bestaat uit 24 lagen golfkarton, die worden geproduceerd van zorgvuldig uitgekozen bomen. Fiction Factory hecht daarbij waarde aan de natuur en aan duurzaamheid: voor elke boom die wordt afgezaagd, worden er een aantal nieuwe geplant.

Het karton wordt gewikkeld om een mal (vandaar de benaming 'wikkelhuisje'). Elke laag karton wordt voorzien van een speciale lijm. Zodra alle lagen zijn aangebracht wordt het huis voorzien van een speciale coating om water en wind buiten de deur te houden. Als finishing touch wordt het gebouw afgewerkt met simpele houten panelen. Het karton zorgt zowel voor de constructie als de isolatie van warmte en geluid.

Hier zie je in 1,5 minuut hoe het winkelhuis binnen een dag wordt neergezet:

In dit filmpje legt Rick uit hoe het wikkelhouse wordt geproduceerd en welke interessante snufjes zijn toegepast om het wonen comfortabel te maken. Je krijgt spontaan zin om erin te trekken!

Artikel gaat verder onder de foto's >

wikkelhouse 9

wikkelhouse-8

Afbeeldingsresultaat voor wikkelhouse

wikkelhouse-4

wikkelhouse-5

wikkelhouse-6

Zoveel mensen, zoveel wensen: de mogelijkheden zijn eindeloos

Wat deze kartonnen innovatie verder nog bijzonder maakt, is dat het niet speciaal als woning ingezet hoeft te worden. Het wikkelhouse kan tevens worden gebruikt als werkplek. Zo kan je hem in je achtertuin plaatsen, maar ook binnen een kantoorgebouw.

Lees ook:  Dit is de grootste speeltuin van Nederland en Europa!

Hoewel het wikkelhouse met deze techniek ten minste 50 jaar mee kan, hoeft het geen permanente bestemming te hebben. Zo kan het worden ingezet op festivals en andere tijdelijke evenementen. Het fijne van dit huis is tevens dat het een lichtgewicht is, waardoor geen speciale fundering hoeft te worden aangelegd.

wikkelhouse-7

wikkelhouse-2

Meer tiny houses zien? Deze Amerikaanse stellen hebben schoolbussen omgetoverd tot prachtige tiny houses, ideaal om te wonen of vooral fijn om een tijdje mee te reizen?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down