Chinees dorp bloeit helemaal op met deze muurschilderingen

20 juli 2017
193

Het Chinese dorp Zhongdong in de zuidelijke provincie Guangdong verkeerde in troosteloze staat. Om het straatbeeld wat op te fleuren was een grote opknapbeurt nodig, daarom besloten de bewoners het plaatsje te voorzien van muurschilderingen. Het resultaat mag er zijn.

Weerspiegeling van lokale tradities en gewoonten

De kleurige versieringen weerspiegelen de tradities en gewoonten van de Hakka's. Dat is een bevolkingsgroep van de Han-Chinesen, die vanuit het noorden van China naar het zuiden zijn gemigreerd en onder meer in Zhongdong terecht zijn gekomen.

Hoewel de grote flatgebouwen nog steeds het dorp domineren, bloeien een paar straten wel zichtbaar op van de muurschilderingen. Mooi is ook dat het geen half werk is, elke schildering zit vol detail en diepte waardoor ze positief verrassen op het moment dat je de hoek om komt.

Chinese muurschilderingen 3

Chinese muurschilderingen 2

Chinese muurschilderingen 4

Chinese muurschilderingen 1

Bekijk voor meer muurschilderingen ook dit artikel, waarin je prachtige voor- en na foto's ziet van het straatbeeld op verschillende plekken in de wereld. 

designyoutrust.com
Lees ook:  Sculpturen van drijfhout vertellen de verborgen verhalen uit de oceaan

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings