Tiny house inspiratie: binnenbuiten leven midden in de natuur

26 februari 2018
449

Dit betonnen Tiny House staat in Mexico, vlak bij Puerto Escondido aan de idyllische kust van de provincie Oaxaca. Een heerlijke plek is het waar je in je eentje of met z'n tweetjes lekker kan vertoeven en even kan bijkomen van het altijd maar drukke en haastige leven.

Bestand tegen de elementen

Omdat het er in Mexico ook nog wel eens ruig aan toe kan gaan en het bouwwerk te maken heeft met allerlei invloeden van de zee, is het voornaamste bouwmateriaal beton. De deuren, ramen, kasten en planken zijn gemaakt van lokaal parota hout waardoor het kille beton toch een warme uitstraling krijgt. Het huis is tiny maar geeft je wel een stevig en veilig gevoel. Heerlijk om je 's avonds beschermd tegen de elementen in terug te trekken, en 's ochtends weer fris op te staan met misschien wel een plons in je eigen zwembad? En vergeet niet lekker te tafelen aan de lange dis die binnen en buiten met elkaar verbindt.

Het huisje is een van de eerste werken van de jonge locale architect Aranza de Ariño. Een mooi debuut!

En het goede nieuws is dat je dit huisje kan boeken via Airbnb en nog best voor een schappelijke prijs. Geniet van strand en zee want dit kleine strandhuis staat op nog geen 200 meter afstand van de kust. Ook al prachtig om naar te kijken inspiratie op te doen:

Het artikel gaat verder onder de afbeeldingenParota-Wood-Louvred-Facade-of-Casa-Tiny-684x1024

Casa-Tiny-with-Notched-Double-Doors-Opened

Interior-Space-of-Casa-Tiny-with-Concrete-Table-Kitchen

View-Over-Living-Space-of-Casa-Tiny-684x1024

Wide-Angled-Window-of-the-Mezzanine-Bedroom-of-Casa-Tiny

Casa-Tiny-Built-In-Concrete-Furniture-Spanning-Outside

Swimming-Pool-of-Casa-Tiny-in-Mexico-on-Airbnb

casa-tiny-0030_02

Wil je meer weten en lezen over Tiny Houses, bekijk dan dit artikel met tips voor inspirerende boeken over deze bijzondere huisjes. 

Lees ook:  De planten in dit natuurcafé zuiveren de lucht terwijl je luncht

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings