Dit bekende schilderij werd levensgroot nagemaakt met 26.000 echte bloemen

1611 VIEWS
Dit bekende schilderij werd levensgroot nagemaakt met 26.000 echte bloemen

Een ode aan de Nederlandse kunst! In The National Gallery in Londen vindt sinds 6 april en tot en met 29 augustus de tentoonstelling Dutch Flowers plaats, waar de Nederlandse bloemenschilderijen uit de 17e en 18e eeuw centraal staan. Voor deze speciale gelegenheid heeft Bloemenbureau Holland met behulp van 30 bloemisten een gigantisch, levend bloemstilleven gemaakt van 26.430 bloemen. Deze is bij de ingang van het museum geplaatst met behulp van hijskranen en is vanaf de andere kant van Trafalgar Square te zien.

Het kunstwerk heet een Stilleven van bloemen in een Wan-Li Vaas en is een recreatie van het gelijknamige schilderij van Ambrosius Bosschaert. Het duurde twee hele dagen om het kunstwerk van 6,2m x 4,6m in elkaar te zetten. Om dit te bewerkstelligen, werd een uitvergrote digitale print – het originele stilleven is maar 68,6cm x 50,7 cm – opgedeeld over 100 stukken oase. De bloemisten zetten hier vervolgens de duizenden bloemen van 26 verschillende bloemsoorten in, zoals tulpen, pioenen, anjers en fresia’s. Het kunstwerk heeft een ingebouwd water irrigatiesysteem om de bloemen vers te houden, maar toch moeten de bloemen af en toe vervangen worden.

Bekijk ook de video onderaan de pagina waarin te zien is hoe dit reusachtige kunstwerk in elkaar is gezet.

Lees ook:  Handgemaakte vlinders van stof

Stilleven van bloemen in een Wan-Li Vaas Stilleven van bloemen in een Wan-Li VaasStilleven van bloemen in een Wan-Li Vaas Stilleven van bloemen in een Wan-Li Vaas

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Vuurwerk van bloemen
Lekker genieten van tuinplanten voor iedereen
Het paradijs voor tuinliefhebbers: Landesgartenschau Bad Iburg 2018
Bewonder deze mooie foto’s van bloemen die gemaakt zijn met UV straling