Dit bekende schilderij werd levensgroot nagemaakt met 26.000 echte bloemen

29 juni 2016
207
Stilleven van bloemen in een Wan-Li Vaas

Een ode aan de Nederlandse kunst! In The National Gallery in Londen vindt sinds 6 april en tot en met 29 augustus de tentoonstelling Dutch Flowers plaats, waar de Nederlandse bloemenschilderijen uit de 17e en 18e eeuw centraal staan. Voor deze speciale gelegenheid heeft Bloemenbureau Holland met behulp van 30 bloemisten een gigantisch, levend bloemstilleven gemaakt van 26.430 bloemen. Deze is bij de ingang van het museum geplaatst met behulp van hijskranen en is vanaf de andere kant van Trafalgar Square te zien.

Het kunstwerk heet een Stilleven van bloemen in een Wan-Li Vaas en is een recreatie van het gelijknamige schilderij van Ambrosius Bosschaert. Het duurde twee hele dagen om het kunstwerk van 6,2m x 4,6m in elkaar te zetten. Om dit te bewerkstelligen, werd een uitvergrote digitale print - het originele stilleven is maar 68,6cm x 50,7 cm - opgedeeld over 100 stukken oase. De bloemisten zetten hier vervolgens de duizenden bloemen van 26 verschillende bloemsoorten in, zoals tulpen, pioenen, anjers en fresia's. Het kunstwerk heeft een ingebouwd water irrigatiesysteem om de bloemen vers te houden, maar toch moeten de bloemen af en toe vervangen worden.

Bekijk ook de video onderaan de pagina waarin te zien is hoe dit reusachtige kunstwerk in elkaar is gezet.

Stilleven van bloemen in een Wan-Li Vaas Stilleven van bloemen in een Wan-Li VaasStilleven van bloemen in een Wan-Li Vaas Stilleven van bloemen in een Wan-Li Vaas

Lees ook:  Over afscheid: een gewichtige expeditie naar de Noordpool

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings