Dierenverhalen van Toon Tellegen | De 6 mooiste bundels

13 juli 2016
3449
toon tellegen dierenverhalen

Toon Tellegen is vooral bekend om zijn kinderboeken, hoewel deze eigenlijk voor alle leeftijden veel vermaak en stof tot nadenken bieden. Zijn dierenverhalen benaderen aspecten van het dagelijkse leven, zoals vriendschappen, onzekerheden, misverstanden en eenzaamheid op filosofische wijze.

Maar omdat in het dierenrijk van Toon Tellegen alles kan – de dieren zijn allemaal even groot en er kan onder water thee worden gedronken – zijn de verhalen ook ontzettend humoristisch en luchtig. Deze dierenverhalen zijn dan ook in elke situatie ideaal leesmateriaal en bieden mooie levensinzichten. Daarom hebben we 6 van zijn bundels uitgekozen over herkenbare situaties die troost geven, je aan het lachen maken, en die ook perfect zijn als cadeau voor je 'dier'baren.

1. Houd moed | Dierenverhalen over verdriet en eenzaamheid

toon tellegen houd moed

Ondanks het droevige karakter van de verhalen in deze bundel zijn ze juist bedoeld om de lezer troost en hoop te bieden. De aard van verdriet of eenzaamheid kan per individu verschillen: zo weet de eekhoorn niet precies waarom hij verdrietig is en is de mier droevig omdat hij als enige niet droevig is. De egel vraagt zich terecht af of het leed of de eenzaamheid van de een nou erger is dan dat van de ander.

Iedereen kan zich dus wel in een van de karakters uit dit mooie boek herkennen. Houd moed is bijzonder aangrijpend en steekt een hart onder de riem van eenieder die er eventjes doorheen zit. Je kunt de bundel hier online bestellen.

 2. Zand erover | Dierenverhalen om het goed te maken

toon tellegen zand erover

Hoe graag we elkaar ook mogen, we maken allemaal wel eens ruzie. Soms zijn we ongeduldig of trots, soms is er slechts een misverstand en het komt ook voor dat we eigenlijk niet eens weten waarom we boos op elkaar zijn. Ook de dieren uit het bos hebben hier wel eens last van en proberen te bedenken hoe ze elkaar dan kunnen vergeven. Het geven van deze bundel is in ieder geval een mooi gebaar om het bij te leggen, of het nu om een klein akkefietje gaat of een voortdurend geschil. Bestel hier.

Lees ook:  Als je in deze b&b overnacht word je ook de tijdelijke eigenaar van de boekwinkel eronder

3. Vergeten! | Dierenverhalen om het voortaan te onthouden

toon tellegen vergeten

We lopen waarschijnlijk allemaal wel eens naar de keuken om dan ter plekke niet meer te weten wat we wilden pakken. En wáár zijn toch die verdraaide sleutels...? Of we moeten een afspraak verzetten omdat we die vergeten waren op te schrijven.

Ook de dieren vergeten regelmatig iets en de zwaluw weet zelfs niet meer wie hij is. En als je net als de eekhoorn de verjaardag van een vriend of vriendin vergeten bent dan is deze bundel een ideaal verjaardagscadeau; zij vergeten immers vast ook wel eens iets. Bestel 'Vergeten!' hier. 

4. Geluk bij een ongeluk – Dierenverhalen vol troost

toon tellegen geluk bij een ongeluk

Iedereen heeft wel eens een tijd dat het allemaal even niet zo meezit. Maar net als bij de dieren uit het universum van Toon Tellegen zijn er gelukkig nog vrienden of familieleden die ons proberen op te vrolijken door bijvoorbeeld een feestje te geven zoals de meeuw, of een liedje te kwaken zoals de kikker. Dit boek herinnert je eraan dat je niet alleen bent en het kan troost bieden aan je of een van jouw dierbaren in een moeilijke periode. Je kunt 'Geluk bij een ongeluk' hier bestellen.

5. Dank je wel | Dierenverhalen om iemand te bedanken

toon tellegen dank je wel

Hoewel de ondertitel “dierenverhalen om iemand te bedanken” luidt, is deze bundel niet alleen mooi als gift aan iemand anders. Het is ook een mooie herinnering aan onszelf hoeveel dingen er om ons heen zijn om dankbaar voor te zijn. Zo is de zandtor dankbaar voor regen na veel droogte en bedankt de krekel de kikker voor zijn lessen in kwaken. Een vertederend boekje dat ons erop attendeert dat de dingen niet altijd zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Bestel hier.

Lees ook:  Top 8 spannendste thriller boeken van dit moment

6. Maar niet uit het hart | Dierenverhalen over afscheid

toon tellegen maar niet uit het hart

De Mier en de Eekhoorn hebben een aparte maar juist daardoor bijzondere vriendschap. Want ondanks dat zij in alles compleet verschillend zijn, is hun vriendschap hier goed tegen bestand. De Mier reist graag en dus moet de Eekhoorn in deze bundel afscheid van hem nemen, maar dat is ontzettend lastig voor ze. Het mooie van dit boekje is dat het op prachtige wijze illustreert dat een afscheid niet altijd het einde betekent. Hier kun je 'Maar niet uit het hart' bestellen. 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down