De leukste dierentuinen in Duitsland

25 september 2020
537

Een dag naar de dierentuin – het blijft toch altijd een bijzondere ervaring en staat dan ook vaak garant voor een leuk dagje uit. Vooral gezinnen met kleine kinderen is het een ideale manier om de dag te besteden. Maar eigenlijk is het voor iedereen wel een goede keuze. Want laten we eerlijk zijn, hoe vaak op een dag kom je nu giraffen, leeuwen, olifanten, apen of andere wilde diersoorten tegen?

Allerlei verschillende dieren in hun (bijna) natuurlijke omgeving en vele andere attracties maken de dierentuin dan ook vaak tot een geweldige bestemming voor jong en oud.

En als je de dierentuinen in Nederland of België inmiddels hebt ontdekt, is Duitsland altijd nog een geweldig alternatief. Het land staat namelijk vol met bijzondere dierenparken en dierentuinen waar je je ogen uitkijkt.

Bovendien is het aanbod bij onze Duitse buren enorm. Er zijn ongelooflijk veel dierentuinen in Duitsland, die elk jaar weer talloze bezoekers betoveren met hun grote verscheidenheid aan natuur en diersoorten. Elke dierentuin heeft bijzondere kenmerken en spannende attracties te bieden, waardoor je je absoluut niet zult vervelen.

Om je een perfect overzicht te geven van de dierentuinen en dierenparken in Duitsland hebben wij daarom een selectie gemaakt van de mooiste en meest bijzondere dierentuinen in het land!

Wilhelma Dierentuin in Stuttgart

Met maar liefst 9.000 dieren van ongeveer 1.000 verschillende soorten is Wilhelma Zoo een van de dierentuinen met de grootste verscheidenheid aan soorten in heel Duitsland. Maar wie denkt dat het alleen bij de dieren blijft heeft het mis. De dierentuin heeft namelijk ook nog eens ruim 7.000 verschillende plantensoorten te bieden. Ook is er een uitgebreid vlinderhuis, waar je zo’n 300 vlinders kunt bewonderen.

Lees ook:  Maak van dit gevreesde onkruid een supergezonde thee, salade of smoothie

Sinds een aantal jaren is er ook een gebied voor Afrikaanse mensapen te vinden. Dit gebied is gelegen in de directe omgeving van giraffen en olifanten. Daarnaast is er ook nog een Amazonehuis, een gecombineerd dier- en plantenhuis, waarbij een typisch regenwoud is nagebootst.

Zoölogische Tuin Berlijn

De Berlijnse Zoölogische Tuin is er een waar we even speciale aandacht voor moeten hebben. De dierentuin beschikt namelijk niet alleen over de meeste dieren (rond de 20.000), maar is ook nog eens de oudste dierentuin van Duitsland te noemen. De dierentuin werd halverwege de 19e eeuw geopend en is vandaag de dag nog altijd een toeristische trekpleister.

Naast de dierentuin maakt ook het showaquarium, dat direct naast de Zoölogische Tuin van Berlijn ligt, deel uit van deze prachtige dierentuin in Duitsland. Hierdoor kan je op drie niveaus allerlei soorten vissen, reptielen, amfibieën, ongewervelde dieren en insecten bewonderen. Het bijzondere aan de Berlijnse Zoölogische Garten, zoals de Duitsers het park noemen, is dat je hier zelfs pinguïns en nijlpaarden kunt bekijken!

Een ander hoogtepunt is de nachtsafari. In het nachtdierenverblijf kom je allerlei dieren tegen die eigenlijk alleen 's nachts buiten zijn en die waarschijnlijk het grootste deel van de tijd slapen tijdens een normaal bezoek aan de dierentuin. Een perfecte manier om ook de dieren die je normaalgesproken niet zo snel zult tegenkomen te aanschouwen.

Voor gezinnen met kleine kinderen zijn de kinderboerderij en de speeltuin ook een perfecte oplossing.

Hannover Adventure Zoo

In Hannover is de Hannover Adventure Zoo te vinden. Deze avontuurlijke dierentuin is in 1865 opgericht en beschikt over ongeveer 2.000 dieren vanuit allerlei landen in de wereld.

Lees ook:  Kaasjeskruid helpt tegen zonneallergie | Mevrouw Onkruid

Het bijzondere aan deze dierentuin is dat de dieren in verschillende themawerelden gehuisvest zijn. Dit geeft je als bezoeker het gevoel dat je je in de natuurlijke omgeving van de dieren bevindt.

Een bijzonder hoogtepunt, dat Hannover Adventure Zoo tot een enorm populaire attractie in Duitsland maakt, is het Zambezi-landschap. Stap in een van de vele boten en ontdek het savannelandschap zoals je nog nooit hebt gezien.

De reis voert je langs giraffen, leeuwen, nijlpaarden en zelfs pelikanen. Op een Afrikaanse kinderboerderij kom je zo dicht bij de onschuldige dieren van Afrika als nooit tevoren.

Een andere leuke ervaring is een bezoek aan de zogenaamde Afi-berg, een landschap dat vol zit met apen en gorilla’s!

Dierenpark Olderdissen in Bielefeld

In vergelijking met de andere dierentuinen binnen dit artikel is het in Bielefeld gelegen Heimat-Tierpark Olderdissen minder groot als het aankomt op verschillende diersoorten. In de dierentuin leven ongeveer 450 dieren die afkomstig zijn van tientallen soorten.

Toch heeft het park iets unieks te bieden en dat komt zonder twijfel door de prachtige omgeving. Het 16 hectare grote park laat je niet alleen genieten van de dieren, maar staat ook vol met vijvers, weiden en uitgestrekte bossen. Dankzij al deze ruimte en uitgebreide natuur kijken niet alleen de bezoekers hun ogen uit, maar kunnen ook de dieren genieten van al het moois.

Maar dat is zeker niet het enige dat bijzonder is aan dit dierenpark. Het park is namelijk 24 uur per dag geopend en er is geen toegangsprijs. Er wordt enkel om een vrijwillige donatie gevraagd voor het nabijgelegen reddingsstation dat de zorg op zich neemt voor gewonde uilen en buizerds.

Lees ook:  Ontdek de mooiste locaties op het Canarische eiland Fuerteventura

Hagenbeck Dierentuin

De Hagenbeck Zoo in Hamburg werd aan het begin van de 20e eeuw geopend en is tot op de dag van vandaag nog altijd eigendom van de familie die de dierentuin destijds oprichte.

Een uniek hoogtepunt van de Hagenbeck Zoo is de Noordelijke IJszee, waarmee het zeker een van de meest populaire dierentuinen in Duitsland is. In dit gedeelte van de dierentuin ontdek je de dierenwereld van de polen zoals je hem nog nooit hebt gezien. De reis door de Noordelijke IJszee voert je over een ongeveer 750 meter lang pad dat je langs allerlei diersoorten brengt.

Bekijk ijsberen, zeeberen, walrussen en pinguïns zoals ze leven in hun natuurlijke omgeving. Er leven daarnaast ook een aantal poolvogels in het park.

Kijk hoe de pinguïns klimmen, glijden en duiken in hun nieuwe verblijf. En het bijzondere is dat dit gedeelte van de dierentuin al direct bij de bouw werd toegevoegd. Helaas werd het in de Tweede Wereldoorlog verwoest en is het sindsdien nooit meer helemaal herbouwd in de oorspronkelijke staat. Ondanks dat is het nog altijd een enorm leuke toevoeging aan deze toch al bijzondere dierentuin.

Nadat je bent afgekoeld in de Noordelijke IJszee, is het tijd om weer op te warmen in het Tropisch Aquarium. Maak een tocht rond de evenaar en beleef 8.000 vierkante meter vrijlopende diersoorten.

In een van de grootste zeewaterinstallaties van Europa kom je haaien en roggen, maar ook krokodillen en giftige slangen tegen. Daarnaast vind je in de Hagenbeck Zoo nog veel meer dierenverblijven met onder andere kamelen, bavianen, olifanten, zebra’s en zelfs rode panda's. Kortom, er valt hier voor ieder wel iets spannends te beleven!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down