Dieren van origami worden kunstwerken

16 januari 2017
209

Origamikunstenaars maken schitterende werken, maar papieren kunst blijft kwetsbaar. Gevoelig voor stof en vocht beschadigden de kunstwerken van Floriane Touitou snel. Ze vond hier wat moois op: namelijk door de origami onder een glazen stolp te zetten. Los van het functionele aspect geeft het de papieren dieren ook een bijzonder effect.

"Er is iets magisch aan de transitie van een vierkant velletje papier naar de vorm van een dier", vertelt Floriane. Ze baseert haar ontwerpen op de wijze waarop musea van natuurgeschiedenis hun dieren behielden in de Renaissance: uitbundige houdingen en fiere dieren voerden toen de boventoon. Mooi om ze naast je bed te zetten, zodat ze over je slaap en dromen kunnen waken.

Floriane vouwt haar dieren van Washi-papier (bekijk hier hoe dat gemaakt wordt). De kunstwerken zijn te koop via de webshop Etsy.

floriane origami floriane origami3 floriane origami4 floriane origami5 floriane origami6 floriane origami7 floriane origami8 floriane origami9 floriane origami10 floriane origami11 floriane origami12 floriane origami13 floriane origami14 floriane origami15

 

Lees ook:  Origami verheven tot kunstvorm

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings