Dieren van origami worden kunstwerken

1023 VIEWS
Dieren van origami worden kunstwerken

Origamikunstenaars maken schitterende werken, maar papieren kunst blijft kwetsbaar. Gevoelig voor stof en vocht beschadigden de kunstwerken van Floriane Touitou snel. Ze vond hier wat moois op: namelijk door de origami onder een glazen stolp te zetten. Los van het functionele aspect geeft het de papieren dieren ook een bijzonder effect.

“Er is iets magisch aan de transitie van een vierkant velletje papier naar de vorm van een dier”, vertelt Floriane. Ze baseert haar ontwerpen op de wijze waarop musea van natuurgeschiedenis hun dieren behielden in de Renaissance: uitbundige houdingen en fiere dieren voerden toen de boventoon. Mooi om ze naast je bed te zetten, zodat ze over je slaap en dromen kunnen waken.

Floriane vouwt haar dieren van Washi-papier (bekijk hier hoe dat gemaakt wordt). De kunstwerken zijn te koop via de webshop Etsy.

floriane origami floriane origami3 floriane origami4 floriane origami5 floriane origami6 floriane origami7 floriane origami8 floriane origami9 floriane origami10 floriane origami11 floriane origami12 floriane origami13 floriane origami14 floriane origami15

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Meester in de origami

MEER INSPIRATIE

Kunstenaar creërt aandacht voor dierenmishandeling met deze illustraties
Schilderijen van licht
Poëtisch kameraadschap tussen kinderen en wilde dieren
1200 boeken worden een levensgrote natuurcollage