Deze wereldberoemde reisfotografen zijn een inspiratie om te volgen

1203 VIEWS
Deze wereldberoemde reisfotografen zijn een inspiratie om te volgen

Reportages die je meenemen naar een andere wereld, foto’s die je het gevoel geven dat je zelf op de bestemming bent. Reisfotografie is een ware kunstvorm en wereldwijd zijn er heel wat reisfotografen die je volop kunnen inspireren. Vier namen die je moet onthouden als je een liefhebber bent van reisfotografie:

Jimmy Nelson

Wie absoluut tot de besten behoord is de wereldberoemde fotograaf Jimmy Nelson. Zijn naam werd wereldwijd bekend door het bijzondere project ‘Before They Pass Away’, waarvoor hij de hele wereld rondreisde om inheemse stammen in beeld te brengen. Het resultaat was een best selling fotoboek, dat uiteindelijk gevolgd werd door een tweede project ‘Homage to Humanity’. Zijn indringende portretten van mensen in alle uithoeken van de wereld nemen je regelrecht mee naar de meest bijzondere plekken en de verhalen die erachter schuilgaan.

Een preview van Before They Pass Away:

Réhahn Croquevielle

Nog een echte beeldverteller is de Franse fotograaf Réhahn. Zijn werk wordt al jaren gepubliceerd in grote internationale media als National Geographic Magazine en Photo Digital. Hij wordt met name geroemd om zijn vermogen de ziel van zijn ‘modellen’ vast te leggen. Iets wat nergens zo mooi naar voren komt als in zijn reportage ‘Hidden Smiles of Vietnam’. Hiervoor bracht hij het culturele reflex van Vietnamezen in beeld waarbij ze hun glimlach verbergen. Zijn werk wordt geëxposeerd over de hele wereld en zijn mooiste portretten en series zijn gebundeld in fotoboeken.

Lees ook:  Prachtige origami kunstwerken in de vorm van dieren
reisfotografen
© Réhahn Photography

Art Wolfe

Een echte kunstenaar in de fotografie is de Amerikaanse Art Wolfe. Hij staat onder reisfotografen bekend om zijn unieke combinatie van fotojournalistiek en kunstfotografie, wat resulteert in heel eigen stijl. Hij is gemiddeld negen maanden per jaar op pad voor zijn werk. Een van zijn belangrijkste missies daarbij is om verdwijnende natuur te conserveren door middel van zijn foto’s. In zijn werk komen dan ook veel landschappen, inheemse stammen en wildlife voor.

Frédéric Lagrange

Van origine een modefotograaf, maar inmiddels kan Frédéric Lagrange zich zeker rekenen tot de beste reisfotografen. De Franse fotograaf reist de hele wereld rond; meer dan 100 landen kan hij afstrepen. De fotoseries die hij maakte in Azië worden gerekend tot zijn beste werk.

reisfotografen
© Frédérique Lagrange

Steve McCurry

Grote kans dat je zijn meest beroemde foto wel eens voorbij hebt zien komen: het Afghaanse meisje met de indringende groene ogen. Het is het werk van Steve McCurry, wereldberoemd fotojournalist. De foto van het meisje haalde de cover van National Geographic Magazine en maakte hem in één klap beroemd. Zijn foto’s worden gekarakteriseerd door conflict, verdwijnende culturen en oude tradities maar ook eigentijdse cultuur – zolang de mens maar centraal staat. Steve McCurry werd maar liefst vier keer uitgroepen tot winnaar van de gerenommeerde World Press Photo Contest.

Steve McCurry over zijn fotografie:

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

De prachtige Japanse stad Kamakura gefotografeerd in infrarood
Het met kleur doordrenkte eiland Burano
De man die een tijdreis maakt met zijn grootvader
Oceanen gefotografeerd vanuit de lucht