Met deze ijsjes wordt aandacht gevraagd voor watervervuiling

11 juli 2018
181
ijs kunst water vervuiling

Deze waterijsjes zien er misschien betoverend mooi en lekker uit maar van een hapje zou je behoorlijk ziek kunnen worden. De ijsjes zijn namelijk gemaakt van afvalwater afkomstig uit de vervuilde wateren van Taiwan. Het vervuilde water op een stokje maakt onderdeel uit van een schoolproject waarmee studenten de grote hoeveelheid plastic in hun lokale watersystemen onder de aandacht willen brengen.

En dat is goed gelukt. 

Afvalwater op een stokje

Hong Yi-chen, Guo Yi-hui en Zheng Yu-di, drie studenten van de National Taiwan University of Arts, namen voor een schoolproject watermonsters van 100 verschillende vervuilde waterbronnen in Taiwan, variërend van rivieren tot sloten. Van dit vervuilde en gekleurde water maakten ze vervolgens waterijsjes. Om de ijsjes aan het publiek te kunnen tonen, hebben ze het vervuilde water later nog vermengd met polyesterhas. Deze harsreplica's hebben niet alleen een boodschap, ze zien er ook nog eens prachtig uit.

Verhaal gaat verder onder de afbeeldingen

ijs kunst water vervuiling

ijs kunst water vervuiling

100 wikkels

De studenten ontwierpen ook wikkels voor de ijsjes, voor elke waterbron één, evenals een lijst met daarop de veronderstelde bestanddelen van het water. Hoewel het afval in het water gevarieerd was, bestond ongeveer 90 procent uit plastic! Wat ze verder in het (verdacht gekleurde) water vonden? Insecten, dode vissen, peuken, netten, olie en plastic afval in allerlei vormen, zoals wikkels, doppen en verpakkingen.

Verhaal gaat verder onder de afbeeldingen

ijs kunst water vervuiling

ijs kunst water vervuiling

Aandacht voor watervervuiling

Met het ijsjes project willen de studenten het bewustzijn over de toenemende watervervuiling vergroten dat het gevolg is van de snelle economische groei en verstedelijking. Het tentoonstellen van de ijsjes is een eenvoudige, effectieve en originele manier om de mens na te laten denken over watervervuiling. Iemand zin in een ijsje..?

Lees ook:  Beelden van brons en water

Je kunt meer foto's over het "popsicle-project" bekijken op Facebook.

ijs kunst water vervuiling

ijs kunst water vervuiling

ijs kunst water vervuiling

Het milieu wordt ook onder de aandacht gebracht in dit bijzondere winkelcentrum. Het centrum stimuleert duurzaam consumeren door uitsluitend gerecyclede of tweehands producten aan te bieden. 

Via: CNN

BewarenBewaren

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Begonia's snoeien en verzorgen

Onbezorgd leven met een woonverzekering

Hoe verzorg je je lichaam het beste?

Waarom heb je een leuke, creatieve hobby nodig?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings