Met deze ijsjes wordt aandacht gevraagd voor watervervuiling

568 VIEWS
Met deze ijsjes wordt aandacht gevraagd voor watervervuiling

Deze waterijsjes zien er misschien betoverend mooi en lekker uit maar van een hapje zou je behoorlijk ziek kunnen worden. De ijsjes zijn namelijk gemaakt van afvalwater afkomstig uit de vervuilde wateren van Taiwan. Het vervuilde water op een stokje maakt onderdeel uit van een schoolproject waarmee studenten de grote hoeveelheid plastic in hun lokale watersystemen onder de aandacht willen brengen.

En dat is goed gelukt. 

Afvalwater op een stokje

Hong Yi-chen, Guo Yi-hui en Zheng Yu-di, drie studenten van de National Taiwan University of Arts, namen voor een schoolproject watermonsters van 100 verschillende vervuilde waterbronnen in Taiwan, variërend van rivieren tot sloten. Van dit vervuilde en gekleurde water maakten ze vervolgens waterijsjes. Om de ijsjes aan het publiek te kunnen tonen, hebben ze het vervuilde water later nog vermengd met polyesterhas. Deze harsreplica’s hebben niet alleen een boodschap, ze zien er ook nog eens prachtig uit.

Verhaal gaat verder onder de afbeeldingen

ijs kunst water vervuiling

ijs kunst water vervuiling

100 wikkels

De studenten ontwierpen ook wikkels voor de ijsjes, voor elke waterbron één, evenals een lijst met daarop de veronderstelde bestanddelen van het water. Hoewel het afval in het water gevarieerd was, bestond ongeveer 90 procent uit plastic! Wat ze verder in het (verdacht gekleurde) water vonden? Insecten, dode vissen, peuken, netten, olie en plastic afval in allerlei vormen, zoals wikkels, doppen en verpakkingen.

Verhaal gaat verder onder de afbeeldingen

ijs kunst water vervuiling

ijs kunst water vervuiling

Aandacht voor watervervuiling

Met het ijsjes project willen de studenten het bewustzijn over de toenemende watervervuiling vergroten dat het gevolg is van de snelle economische groei en verstedelijking. Het tentoonstellen van de ijsjes is een eenvoudige, effectieve en originele manier om de mens na te laten denken over watervervuiling. Iemand zin in een ijsje..?

Je kunt meer foto’s over het “popsicle-project” bekijken op Facebook.

ijs kunst water vervuiling

ijs kunst water vervuiling

ijs kunst water vervuiling

Het milieu wordt ook onder de aandacht gebracht in dit bijzondere winkelcentrum. Het centrum stimuleert duurzaam consumeren door uitsluitend gerecyclede of tweehands producten aan te bieden. 

Lees ook:  Een kunstboek is een expositie waarvan je zelf de openingstijden kunt bepalen

Via: CNN

BewarenBewaren

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Broederliefde | Het verhaal van Vincent en Theo van Gogh
Wat een gevoel teweeg kan brengen
Deze kunstenares haakt jasjes voor beschadigde natuur
Pieter Bruegel schilderde meer dan 100 Nederlandse spreekwoorden in dit schilderij