Deze vrouw maakt met kurkuma, matcha en bloemen een kunstwerk van smoothies

15 september 2017
171

De Maleisische Hazel Zakariya maakt van haar dagelijkse smoothies graag een kunstwerk. De bovenkant van deze drankjes versiert ze onder andere met illustraties van dieren, filmfiguren en kunstenaars als Banksy.

Met ingrediënten zoals kurkuma, Japanse matcha en houtskool kleurt ze de tekeningen in die ze vormgeeft met enkel een satéstokje en een tafelmes. Dit geeft de illustraties een mooi 3D effect. Als finishing touch voegt Hazel nog wat bloemen toe.

De smoothies worden ook opgedronken, er wort niets verspild. Hazel is overdag een marktanalist en vindt het heerlijk om weer creatief bezig te kunnen zijn met tekenen. Zij zegt hierover:

Het is leuk om iets te creëren dat eetbaar en nog lekker is ook

Over de vraag of dit echt kunst is valt natuurlijk te twisten, maar het is bijzonder hoe je met wat creativiteit iets leuks en onverwachts op tafel kan neerzetten. Daarnaast helpt het degene die het drinkt om meer tijd en aandacht te besteden aan het moment en je eten en drinken daadwerkelijk te appreciëren.

Kijk voor meer inspiratie en de ingrediënten die ze gebruikt op haar Instagram account.

Bij

Koi karpers

Pauw

Kakketoe

Vlinder

Tortelduifjes

Kolibrie

Parkiet

In dit filmpje zie je hoe Hazel haar Parkiet-smoothie heeft gemaakt

Zebra

Hert

Konijn

Film en cultuur

Lalaland

In dit filmpje zie je hoe Hazel haar Lalaland-smoothie heeft gemaakt

The Lord of the rings & The hobbit

Harry Potter

Banksy

Ook 'foodcarvers' weten van eetbare producten kunstwerken te creëren. Zo bewerkt de Japanse Gaku groente en fruit in kunstwerken met geometrische vormen tot schitterende kunstwerken.

Lees ook:  Ontwapenend: het persoonlijke leven van beroemde kunstenaars

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings