Deze vrouw krijgt dagelijks bezoek van 200 kolibries

12 september 2017
456

Melanie Barboni is assistent-onderzoeker aan UCLA (University of California, Los Angeles). Zij werkt voor de sectie aarde-, planeet- en ruimtewetenschappen, maar staat op de universiteit vooral bekend als de 'hummingbird whisperer'. Dagelijks ontvangt zij namelijk bezoek van 200 kolibries. 

De kolibrie is de beste creatie van Moeder Natuur

Het begon twee jaar geleden, toen Melanie een aanstelling kreeg bij de universiteit. Om de vogels aan te trekken hing zij een speciaal met nectar en water gevulde vogelvoeder aan het raam van haar kantoor. Nu, twee jaar later, is de populatie gegroeid en wordt Melanie dagelijks begroet door 200 vrolijk fladderende kolibries.

Melanie vindt de kolibrie al van kleins af aan een fascinerende vogel:

Ze zijn in elk opzicht opmerkelijk te noemen. Ze zijn ontzettend klein, maar hebben allemaal een persoonlijkheid en zijn ontzettend slim. Ik vind de kolibrie de beste creatie van Moeder Natuur. Ik denk dat zij een perfect klein juweeltje heeft willen maken en dat is haar met de kolibrie goed gelukt.

Heb je een slechte dag, dan maakt de kolibrie het weer goed

Van de 200 vogels kan Melanie er inmiddels 50 herkennen. Deze heeft ze ook allemaal een naam gegeven: Squeak, Stardust, Zircon, Emeraude, Marshmellow en Stromboli zijn hier een paar voorbeelden van. Er is een vriendschap ontstaan tussen Melanie en haar kolibries:

Het leuke aan de kolibries is dat ze je herkennen. Ze leren je kennen en communiceren met je. Ze maken mij gelukkig. Heb je een slechte dag? Wat maakt het uit - er zijn kolibries in de buurt. Heb je een goede dag? Kolibries maken het nog beter.

Vooral met Squeak heeft Melanie een speciale band. Dit vogeltje komt graag bij haar op haar vinger zitten en bezoekt haar in haar kantoor. Soms slaapt ze zelfs op de monitor van Melanie's computer om zich te verwarmen. Bijzonder hoe er tussen mens en dier zo'n hechte band kan ontstaan.

Lees ook:  De magische verbinding tussen kunst en natuur

In dit filmpje legt Melanie haar liefde en fascinatie voor de kolibrie uit en zie je hoe zij de vogels bestudeert.

 

Hummingbird 1

Hummingbird 2

Hummingbird 3

Hummingbird 4

Toen India een decennia geleden werd getroffen door een tsunami zochten een aantal exotische parkieten veiligheid in de achtertuin van Sekar. Deze vogelman besloot de vogels wat rijst gegeven en voert vandaag de dag meer dan 4.000 exotische parkieten in zijn achteruin

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down