Deze dame uit New York leeft, woont en kleedt zich volledig in de kleur groen

11 juli 2017
385

Elizabeth Sweetheart is beeldend kunstenares in New York. Zeheeft in the Big Apple inmiddels naam gemaakt als The Green Lady of Brooklyn: sinds een jaar of 20 is zij namelijk van top tot teen gehuld in de kleur groen. Ook haar huis is in alle groentinten gedecoreerd, "omdat het haar zo vrolijk maakt". Fantastisch hoe deze dame haar groene passie van top tot teen beleeft.

Wie is Elizabeth Sweetheart?

Elizabeth Sweetheart - wat een geweldige naam - is een vrolijke dame van midden 70. Ze groeide op in Nova Scotia, in Canada. Haar liefde voor de kleur groen is deels geïnspireerd op de natuur waartussen zij opgroeide. Van jongs af aan was ze in de weer met aquarelverf en schilderde zij de omgeving om haar heen.

Toen ze na haar afstuderen naar New York verhuisde miste Elizabeth de kleur groen, in Canada volop aanwezig. Die was volgens haar in de stad te weinig zichtbaar en dus verzamelde zij spullen om haar heen in die kleur. Niet wetende waartoe het zou leiden. Zij zegt hierover:

Het is grappig hoe je een paar dingen verzamelt die vervolgens uitgroeien tot iets groots.

es

Groen maakt het leven mooier

Van de voordeur en de trap tot aan de handdoeken, het bestek en de complete garderobe van Elizabeth: alles is groen. Als Elizabeth winkelt en ze ziet iets leuks wat niet in de kleur groen verkrijgbaar is, dan verft ze dat.

Mensen die haar tegenkomen spreken haar aan met Miss Green en vreemden willen met haar op de foto. Het is voor haar een bevestiging dat groen een kleur is waar mensen blij van worden en zolang het haar ook blij maakt blijft ze de kleur dragen.

Lees ook:  In dit Japanse restaurant werken alleen maar mensen met dementie

Heerlijk. Ook al zou je zelf waarschijnlijk niet zo'n groen huis en kledingkeuze nastreven, toch is het mooi hoe dit soort mensen de wereld - letterlijk - kleurrijk maken.

In dit filmpje wordt The Green Lady of Brooklyn geïntroduceerd en laat zij haar woning zien.

Meer lezen over bijzondere mensen? Deze drie markante vrouwen vertellen over het leven, ouder worden en glitters.

thisiscolossal.com

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down