Deze dame uit New York leeft, woont en kleedt zich volledig in de kleur groen

5675 VIEWS
Deze dame uit New York leeft, woont en kleedt zich volledig in de kleur groen

Elizabeth Sweetheart is beeldend kunstenares in New York. Zeheeft in the Big Apple inmiddels naam gemaakt als The Green Lady of Brooklyn: sinds een jaar of 20 is zij namelijk van top tot teen gehuld in de kleur groen. Ook haar huis is in alle groentinten gedecoreerd, “omdat het haar zo vrolijk maakt”. Fantastisch hoe deze dame haar groene passie van top tot teen beleeft.

Wie is Elizabeth Sweetheart?

Elizabeth Sweetheart – wat een geweldige naam – is een vrolijke dame van midden 70. Ze groeide op in Nova Scotia, in Canada. Haar liefde voor de kleur groen is deels geïnspireerd op de natuur waartussen zij opgroeide. Van jongs af aan was ze in de weer met aquarelverf en schilderde zij de omgeving om haar heen.

Toen ze na haar afstuderen naar New York verhuisde miste Elizabeth de kleur groen, in Canada volop aanwezig. Die was volgens haar in de stad te weinig zichtbaar en dus verzamelde zij spullen om haar heen in die kleur. Niet wetende waartoe het zou leiden. Zij zegt hierover:

Het is grappig hoe je een paar dingen verzamelt die vervolgens uitgroeien tot iets groots.

es

Groen maakt het leven mooier

Van de voordeur en de trap tot aan de handdoeken, het bestek en de complete garderobe van Elizabeth: alles is groen. Als Elizabeth winkelt en ze ziet iets leuks wat niet in de kleur groen verkrijgbaar is, dan verft ze dat.

Lees ook:  De bijzondere levensvisie van een man die in een zandkasteel woont

Mensen die haar tegenkomen spreken haar aan met Miss Green en vreemden willen met haar op de foto. Het is voor haar een bevestiging dat groen een kleur is waar mensen blij van worden en zolang het haar ook blij maakt blijft ze de kleur dragen.

Heerlijk. Ook al zou je zelf waarschijnlijk niet zo’n groen huis en kledingkeuze nastreven, toch is het mooi hoe dit soort mensen de wereld – letterlijk – kleurrijk maken.

In dit filmpje wordt The Green Lady of Brooklyn geïntroduceerd en laat zij haar woning zien.

Meer lezen over bijzondere mensen? Deze drie markante vrouwen vertellen over het leven, ouder worden en glitters.

thisiscolossal.com

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Deze man plantte sinds 1979 in zijn eentje een bos groter dan Central Park
Exposeren op je 102de? Carmen Herrera doet het!
De bijzondere levensvisie van een man die in een zandkasteel woont
Hoe deze varkensboer besloot het helemaal anders te doen en veganist werd