Deze levensgrote verfklodders zijn gemaakt met een kleurpotlood

12 september 2017
324

Sommige mensen zijn zo creatief getalenteerd, dat hun gave bovennatuurlijk lijkt. CJ Hendry is een van die mensen. Haar tekeningen zijn zo realistisch, dat het lijkt alsof je haar illustraties zo van het papier af kunt pakken. Ook Christian Louboutin (van de peperdure schoenen) merkte haar talent op en is een samenwerking met haar aangegaan voor de Art Basel in Hong Kong.

Ga altijd op je gevoel af

CJ woont in New York, maar komt uit Australië. Daar is zij na de middelbare school begonnen met een studie Architectuur, welke zij niet heeft afgemaakt. Vervolgens startte ze met een studie Toegepaste Kunst, maar ook daar kon zij haar draai niet vinden en is zij gestopt. Ze besloot om alles te laten vallen en zich volledig te focussen op het tekenen.

Van zwart-wit naar kleur

CJ vergaarde bekendheid met haar extreem realistische tekeningen. Zij maakt de mooiste illustraties van (meer dan) levensgrote producten, zoals een Hermès zadel, een sjaaltje van Dior, een Chanel tas en pumps van Louboutin. Wellicht dat die laatste tekening er ook voor heeft gezorgd dat Christian graag met haar wilde samenwerken.

Zoals je op haar Instagram account goed kunt zien werkte CJ alleen in grijstinten. Het is dan ook erg verrassend dat Christian Louboutin, die heel graag met kleur werkt, CJ heeft benaderd voor een collaboratie.

Art Basel, Hong Kong

De samenwerking hield verband met een evenement in Hong Kong: Art Basel. Louboutin hield hier voor de vijfde keer een tentoonstelling en iedere keer werkt hij samen met een andere artiest. Voor CJ was dit haar debuut in de wereld van kleur.

Lees ook:  Huizenhoge schilderijen van Gustav Klimt geven oude loods weer kleur

Complimentary Colors

De tentoonstelling 'Complimentary Colors' opende op 21 maart en bevat 50 hyperrealistische tekeningen van verfklodders in allerlei kleuren, inclusief het kenmerkende rood waar Louboutin om bekend staat.

Kunstenaars hebben een andere manier van denken en kijken met andere ogen de wereld in. Het is mooi hoe je met kleine middelen, zoals een kleurpotlood, werken kunt maken van groots formaat. Het inspireert om zelf wat kleurpotloden erbij te pakken en aan het tekenen te slaan.

Zie hieronder de bijzondere werken van CJ. Onderaan vind je nog een leuk filmpje waarin CJ vertelt wie zij is en wat ze doet.

CJ 2

CJ 4

CJ 5

CJ 6

CJ 8

CJ 9

CJ 3

CJ 7

In dit filmpje stelt CJ zichzelf voor en vertelt ze over de samenwerking met Louboutin.

Meer bijzondere illustraties zien? Kunstenares Monica Lee tekent met een potlood fotografische portretten waar zij zeker drie weken voor nodig heeft. Dit is pure ambacht. 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings