Deze levensgrote verfklodders zijn gemaakt met een kleurpotlood

2317 VIEWS
Deze levensgrote verfklodders zijn gemaakt met een kleurpotlood

Sommige mensen zijn zo creatief getalenteerd, dat hun gave bovennatuurlijk lijkt. CJ Hendry is een van die mensen. Haar tekeningen zijn zo realistisch, dat het lijkt alsof je haar illustraties zo van het papier af kunt pakken. Ook Christian Louboutin (van de peperdure schoenen) merkte haar talent op en is een samenwerking met haar aangegaan voor de Art Basel in Hong Kong.

Ga altijd op je gevoel af

CJ woont in New York, maar komt uit Australië. Daar is zij na de middelbare school begonnen met een studie Architectuur, welke zij niet heeft afgemaakt. Vervolgens startte ze met een studie Toegepaste Kunst, maar ook daar kon zij haar draai niet vinden en is zij gestopt. Ze besloot om alles te laten vallen en zich volledig te focussen op het tekenen.

Van zwart-wit naar kleur

CJ vergaarde bekendheid met haar extreem realistische tekeningen. Zij maakt de mooiste illustraties van (meer dan) levensgrote producten, zoals een Hermès zadel, een sjaaltje van Dior, een Chanel tas en pumps van Louboutin. Wellicht dat die laatste tekening er ook voor heeft gezorgd dat Christian graag met haar wilde samenwerken.

Zoals je op haar Instagram account goed kunt zien werkte CJ alleen in grijstinten. Het is dan ook erg verrassend dat Christian Louboutin, die heel graag met kleur werkt, CJ heeft benaderd voor een collaboratie.

Art Basel, Hong Kong

De samenwerking hield verband met een evenement in Hong Kong: Art Basel. Louboutin hield hier voor de vijfde keer een tentoonstelling en iedere keer werkt hij samen met een andere artiest. Voor CJ was dit haar debuut in de wereld van kleur.

Lees ook:  Delicaat: minisculpturen op een potloodpunt

Complimentary Colors

De tentoonstelling ‘Complimentary Colors’ opende op 21 maart en bevat 50 hyperrealistische tekeningen van verfklodders in allerlei kleuren, inclusief het kenmerkende rood waar Louboutin om bekend staat.

Kunstenaars hebben een andere manier van denken en kijken met andere ogen de wereld in. Het is mooi hoe je met kleine middelen, zoals een kleurpotlood, werken kunt maken van groots formaat. Het inspireert om zelf wat kleurpotloden erbij te pakken en aan het tekenen te slaan.

Zie hieronder de bijzondere werken van CJ. Onderaan vind je nog een leuk filmpje waarin CJ vertelt wie zij is en wat ze doet.

CJ 2

CJ 4

CJ 5

CJ 6

CJ 8

CJ 9

CJ 3

CJ 7

In dit filmpje stelt CJ zichzelf voor en vertelt ze over de samenwerking met Louboutin.

Meer bijzondere illustraties zien? Kunstenares Monica Lee tekent met een potlood fotografische portretten waar zij zeker drie weken voor nodig heeft. Dit is pure ambacht. 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Deze magnifieke strandbeesten wandelen op de wind
Deze kunstenaar ‘schildert’ prachtige portretten met schroeven
Camouflagekunst van Cecilia Paredes
Scherven brengen geluk