Deze trap van mozaïek verandert 's nachts in een magisch sterrenstelsel

16 juli 2016
280

In San Francisco heeft een hechte groep buren en vrienden laten zien wat voor mooie resultaten er met een beetje teamwork te bereiken zijn. Onder begeleiding van kunstenaars Collette Crutcher en Aileen Barr hebben 300 buren samengewerkt om een trap met 163 treden te versieren met mozaïeksteentjes die een prachtige illustratie op de trap te vormen. Het project heeft maar liefst 2,5 jaar geduurd en de namen van de buren zijn terug te vinden in dierentegels die in het mozaïekkunstwerk verwerkt zijn.

De trap begint op zeeniveau met een onderwaterwereld, leidt dan omhoog naar een prachtig landschap vol bloemen en helemaal bovenaan de gigantische trap bereikt de fanatieke klimmer de maan en sterren en uiteindelijk de zon. En het allermooiste is dat deze ’s nachts werkelijk oplichten in het donker! De spiegelende mozaïeksteentjes weerspiegelen het licht van de maan en het vroege zonlicht en het lijkt dan net alsof je over een echt sterrenstelsel heen loopt. Deze trap naar de sterren zouden we elke dag (én nacht) wel willen beklimmen.

De mozaïek trap overdag

mozaiek trap1 mozaiek trap2 mozaiek trap3 mozaiek trap4 mozaiek trap7 mozaiek trap8 mozaiek trap9 mozaiek trap10 mozaiek trap11 mozaiek trap6

..en de trap tijdens een nachtelijke wandeling

18e15bc33d331c4a71dc30d21f20cadd  mozaiek trap5

 

Lees ook:  Prachtige gehaakte kunstwerken van kant en hout

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings