Deze trap van mozaïek verandert ‘s nachts in een magisch sterrenstelsel

2638 VIEWS
Deze trap van mozaïek verandert ‘s nachts in een magisch sterrenstelsel

In San Francisco heeft een hechte groep buren en vrienden laten zien wat voor mooie resultaten er met een beetje teamwork te bereiken zijn. Onder begeleiding van kunstenaars Collette Crutcher en Aileen Barr hebben 300 buren samengewerkt om een trap met 163 treden te versieren met mozaïeksteentjes die een prachtige illustratie op de trap te vormen. Het project heeft maar liefst 2,5 jaar geduurd en de namen van de buren zijn terug te vinden in dierentegels die in het mozaïekkunstwerk verwerkt zijn.

De trap begint op zeeniveau met een onderwaterwereld, leidt dan omhoog naar een prachtig landschap vol bloemen en helemaal bovenaan de gigantische trap bereikt de fanatieke klimmer de maan en sterren en uiteindelijk de zon. En het allermooiste is dat deze ’s nachts werkelijk oplichten in het donker! De spiegelende mozaïeksteentjes weerspiegelen het licht van de maan en het vroege zonlicht en het lijkt dan net alsof je over een echt sterrenstelsel heen loopt. Deze trap naar de sterren zouden we elke dag (én nacht) wel willen beklimmen.

De mozaïek trap overdag

mozaiek trap1 mozaiek trap2 mozaiek trap3 mozaiek trap4 mozaiek trap7 mozaiek trap8 mozaiek trap9 mozaiek trap10 mozaiek trap11 mozaiek trap6

..en de trap tijdens een nachtelijke wandeling

18e15bc33d331c4a71dc30d21f20cadd  mozaiek trap5

 

MEER INSPIRATIE

Creatieve uitspattingen op middeleeuws perkament
Perzische tapijten van opgerold papier
Met 10 verdiepingen is dit de grootste boomhut ter wereld
Pointillisme sleepte deze kunstenaar door zijn zware revalidatie