Deze tiny houses zijn ontworpen om later oud in te worden

11 juli 2017
916

Tiny houses: van sympathiek vakantieverblijf zijn deze kleine huisjes inmiddels getransformeerd tot een manier om minimalistisch te leven en om meer van de wereld te zien (wanneer je er een op wielen hebt). Sommige mensen bouwen zelfs een schoolbus om tot miniwoning. Maar het concept van een tiny house kan ook de oplossing kan zijn om iemand die dichtbij je staat en niet meer (helemaal) zelfstandig kan wonen, in je tuin te huisvesten.

Speciale care-cottages

De Amerikaanse organisaties MEDCottage en Nationwide Homes ontwerpen tiny houses die speciaal gericht zijn op mensen die zorg nodig hebben. Deze huisjes kunnen worden voorzien van robottechnologie, hulpmiddelen voor mensen met een fysieke beperking en meer. Er zijn permanente huisjes beschikbaar, maar ook verrijdbare soorten.

Het voordeel van dit soort tiny houses is dat ze een alternatief kunnen zijn op het verzorgingshuis. Ook kan het fijn zijn dat je, wanneer je mantelzorger bent, een dergelijke oplossing veel stress en (reis)tijd scheelt. Voor degene die erin woont is het tevens prettig dat alles gelijkvloers is en dat alles dicht bij de hand is. Uiteraard heb je hier wel een tuin voor nodig.

Hieronder een paar voorbeelden van de zgn. care-cottages, in het Engels ook wel Granny Pods genoemd. Qua uitstraling lekker Amerikaans, maar het gaat om het idee. We wachten op de Nederlandse variant!

bijzondere overnachtingen overnachten in de natuur

Schuurtjes in de achtertuin

Deze care-cottages zetten aan tot nadenken en geven inspiratie. Het is een mooi concept wanneer je voor een naaste zorgt en degene dicht bij je is, maar wel ook zijn of haar eigen privacy en leefomgeving wil. In het kader van creatieve oplossingen kun je ook denken om een schuurtje in de achtertuin neer te zetten en om te bouwen tot kleine woning. Niet om iemand weg te stoppen, maar juist zo dat iemand nog zelfstandig kan wonen, privacy heeft, maar wel familie en (mantel)zorg heel dicht bij de hand.

Lees ook:  Met zo'n schuurtje in de achtertuin kun je je echte huis meteen verhuren

Voor het geval je je afvraagt wat je dan zoal met een schuurtje kunt doen: er zijn best veel mogelijkheden! Zie de foto’s hieronder en bekijk ook even dit artikel voor nog meer inspiratie.

Ben je nieuwsgierig geworden en geïnspireerd geraakt? In dit artikel lees je alles over het bouwen van een tiny house.

Meer informatie over toekomstbestendig wonen in Nederland vind je hier, inclusief een handige checklist voor je eigen woning.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down