Deze bijzondere tent herbergt een volledige plantenapotheek

1 september 2017
378

Op de International Garden Exposition in Berlijn is dit jaar een bijzonder kunstwerk te bewonderen. Het "Inside the Flower Pavillion" van de Australische Janet Laurence is een experimentele tuin om medicinale planten in te kweken. Het bolvormige paviljoen neemt met zijn 16m2 niet veel ruimte in beslag en kan aardig wat planten herbergen.

Een bijzondere samenwerking 

Janet is een kunstenares die meerdere disciplines zoals kunst, architectuur, natuur en wetenschap samenbrengt in haar werken. Inside the Flower is een experiment dat de diversiteit van medicinale plantkunde laat zien. Het paviljoen is mede-ontworpen door architectenbureau LAVA en Archimedes, een ontwerpbureau voor nomadententen.

Een speciale constructie voor plantenalchemie

De tent is rond van vorm. Het binnenwerk bestaat uit een stalen frame waaromheen een transparant membraan is aangebracht van katoen. De tent dient als tuin, maar heeft de uitstraling van een laboratorium. Aan het plafond hangen rubberen slangen en flacons met water voor de planten. Op dit stukje van 16m2 weet Janet een hele wereld te creëren van plantenalchemie.

Lees verder onder de foto's >

laurence 1

laurence 2

laurence 3

laurence 4

laurence 5

laurence 6

laurence 7

laurence 10

laurence 11

Kijken, voelen, ruiken en proeven

Het idee voor Inside the Flower is geïnspireerd op de botanische historie van Duitsland, maar het dient vooral als ontdekkingsplek. Janet zegt hierover:

Bezoekers kunnen hier ontdekken hoe de planten van binnen werken, waarbij ze hun helende kracht en gif kunnen innemen, alsmede zijn schoonheid, biologische diversiteit en ecologische instabiliteit.

De bezoekers van het paviljoen worden uitgenodigd om te eten en drinken van de eetbare planten en de plantextracten.

Lees verder onder de foto's>

laurence 9

laurence 8

Mevrouw Onkruid

Dat veel planten en kruiden een helende werking hebben is algemeen bekend. Je moet alleen wel weten welke soorten waar goed voor zijn en wat je ermee kunt doen. Lees op Paradijsvogels Magazine ook even  de artikelen van Maaike Pfann, ook wel: Mevrouw Onkruid, die uitlegt welke kruiden en planten je kunt gebruiken.

Lees ook:  Geweldige loungebank ideeën voor in je tuin

Zo kun je heel gemakkelijk je eigen hoestdrank maken van uien, werkt duizendblad tegen griep en verkoudheid en is vlierbloesem ontstekingsremmend. Je moet het maar net weten. Heb je geen groene vingers, geen probleem: Mevrouw Onkruid helpt je goed op weg en de meeste dingen kun je gewoon plukken in het wild.

Staat een tripje naar Berlijn op de planning? Dan is de International Garden Exposition en het Inside the Flower paviljoen een aanrader.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down