Deze tekening is gemaakt met 95 miljoen jaar oude inkt

19 oktober 2017
313

De Nederlandse kunstenares Esther van Hulsen kreeg de bijzondere opdracht gekregen om met inkt uit een 95 miljoen jaar oud fossiel van een octopus een tekening te maken voor het Nationaal Historisch Museum in Oslo

De opdracht kwam van de paleontoloog van het museum: Jørn Hurum. Esther houdt zich binnen haar schilder- en tekenkunst bezig met het illustreren van wilde dieren en beeldt zowel bestaande als uitgestorven exemplaren af. Deze opdracht was haar dan ook op het lijf geschreven.

Een cadeau uit Libanon

De inkt die Jørn verstrekte aan Esther is afkomstig van een fossiel van een octopus die in 2009 in Libanon is gevonden. Het Nationaal Historisch Museum ontving dit in 2014 als cadeau van het PalVenn Museum.

Esther 2

Inktzak

Het idee om een tekening met deze inkt te maken is afkomstig van een Engelse fossielenverzamelaarster en heeft van de inktzak van een van haar fossielen een tekening gemaakt. Esther was positief verrast dat de inkt na die miljoenen jaren nog zo goed intact is gebleven in de inktzak en dat de kleur nog zo levendig was:

Wetende dat dit dier deze inkt heeft gebruikt om te overleven is absoluut geweldig!

Esther's tekening hangt nu naast het fossiel in het museum. Als je benieuwd bent naar wat voor werk Esther nog meer maakt, dan kan je haar volgen op Facebook en haar werken bekijken op Deviant Art.

Esther 3

Ook kunstenaar Ray Cicin tekende een inktvis. Levensgroot en met alleen een balpen, als ode aan de inkt. Een mooi gebaar en schitterend gedaan. 

Lees ook:  3 dingen waarmee je met creativiteit de wereld laat zien wie je écht bent

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down