Deze tekening is gemaakt met 95 miljoen jaar oude inkt

846 VIEWS
Deze tekening is gemaakt met 95 miljoen jaar oude inkt

De Nederlandse kunstenares Esther van Hulsen kreeg de bijzondere opdracht gekregen om met inkt uit een 95 miljoen jaar oud fossiel van een octopus een tekening te maken voor het Nationaal Historisch Museum in Oslo

De opdracht kwam van de paleontoloog van het museum: Jørn Hurum. Esther houdt zich binnen haar schilder- en tekenkunst bezig met het illustreren van wilde dieren en beeldt zowel bestaande als uitgestorven exemplaren af. Deze opdracht was haar dan ook op het lijf geschreven.

Een cadeau uit Libanon

De inkt die Jørn verstrekte aan Esther is afkomstig van een fossiel van een octopus die in 2009 in Libanon is gevonden. Het Nationaal Historisch Museum ontving dit in 2014 als cadeau van het PalVenn Museum.

Esther 2

Inktzak

Het idee om een tekening met deze inkt te maken is afkomstig van een Engelse fossielenverzamelaarster en heeft van de inktzak van een van haar fossielen een tekening gemaakt. Esther was positief verrast dat de inkt na die miljoenen jaren nog zo goed intact is gebleven in de inktzak en dat de kleur nog zo levendig was:

Wetende dat dit dier deze inkt heeft gebruikt om te overleven is absoluut geweldig!

Esther’s tekening hangt nu naast het fossiel in het museum. Als je benieuwd bent naar wat voor werk Esther nog meer maakt, dan kan je haar volgen op Facebook en haar werken bekijken op Deviant Art.

Esther 3

Ook kunstenaar Ray Cicin tekende een inktvis. Levensgroot en met alleen een balpen, als ode aan de inkt. Een mooi gebaar en schitterend gedaan. 

MEER INSPIRATIE

Deze magnifieke strandbeesten wandelen op de wind
Deze kunstenaar ‘schildert’ prachtige portretten met schroeven
Camouflagekunst van Cecilia Paredes
Scherven brengen geluk