Deze straatkunstenaars zoeken saaie en lege muren

27 november 2017
362

Iedereen heeft in zijn buurt wel een gebouw staan met een ietwat saaie buitenkant. Vaak is de zijkant van een gebouw een leeg vlak beton. Dat viel ook deze groep kunstenaars op toen zij in 1978 afstudeerden van de kunstacademie in Lyon. Zij richtten samen een groep op met als missie om zo veel mogelijk saaie muren om te toveren tot de trots van de buurt. 

De lege muren zijn vaak een doorn in het oog van de buurtbewoners. De gebouwen reflecteren volgens hen niet de kleurrijke mensen die er wonen en geven de buurt een grauw uiterlijk. Maar daar weet de Cité Création wel raad mee. Ze maken emorm realistische schilderingen die soms doen lijken alsof er helemaal geen gebouw staat, maar een bruisende straat. Ook verwerken ze echte buurtbewoners in de schilderingen, zoals bijvoorbeeld de mensen die in het complex wonen of de kinderen die daar spelen.

 

Suède-Stockholm-Brunskogsbacken-vaggmalning_DSF4137

La-Fresque-Carrefour-Wuning-Store-Conception-02

Lyon-Musée-Urbain-Tony-Garnier-Fresque-des-roses-Champagne-Inauguration-002

Ook maken ze veel schilderingen met prachtige bloemen en planten die door hun hoogte van veraf te zien zijn. Hieronder vind je voor en na foto's van deze bijzondere projecten die zich inmiddels verspreiden over de hele wereld.

Stockholm, Zweden

Suède-Stockholm-Brunskogsbacken-Stockholm-mur-avant

Suède-Stockholm-Brunskogsbacken-Brunskogsbacken_25

Suède-Stockholm-Brunskogsbacken-vaggmalning_DSF7555

 

Lyon, Frankrijk

Lyon-Roses-Lyon-8è-Fresque-des-Roses-avant16

Lyon-Roses-Lyon-8è-Fresque-roses-anciennes13

Lyon-Roses-Lyon-8è-158-Fresque-roses-anciennes

 

Quebec, Canada

Canada-Québec-La-Fresque-des-Québécois-La-Fresque-des-Québécois-avant-01 Canada-Québec-La-Fresque-des-Québécois-Fresque-Québécois

 

Lyon, Frankrijk

Le-Mur-des-Canuts-Avant-

mural-na

Meer werk van Cité Création kun je hier vinden.

Bekijk hier ook bijzondere straatkunst die een ode brengt aan de natuur.

Lees ook:  Landschapsfotografie: onszelf beschermen tegen de natuur

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down