Deze straatkunstenaar schildert huizenhoge vlinders op kale muren

2 februari 2018
473

 

Al vaker lieten we zien dat straatkunstenaars wel raad weten met kale muren en leegstaande gebouwen. In dit artikel krijgt afval een tweede leven als kleurrijke straatkunst, hier werd onkruid levensgroot in de hoofdrol gezet en ook zagen we al hoe deze kunstenaar  voor de oplettende voorbijganger kunst met een knipoog maakte. 

De Franse straatkunstenaar Mantra heeft weer een heel eigen manier van opvallen. Hij creëert huizenhoge stellages die doen lijken of de zijkant van flatgebouwen een transparante box vol vlinders is. Inmiddels behoren Spanje, Oostenrijk, Frankrijk en Bogota tot de gelukkige landen die hij heeft versiert met deze prachtig gevleugelde insecten.

We kennen allemaal die delicate frames waar échte vlinders in bewaard worden om vervolgens als decoratiemateriaal op iemands schoorsteen te prijken. Ook al zijn dit vlinders die op natuurlijke wijze het leven hebben gelaten, tóch zit er een bepaalde droevigheid in de esthetiek. Bijkomend voordeel van de straatkunst van Mantra; niet echt, niet zielig, alleen maar mooi!

Door de geschilderde schaduwen lijken de vlinders meters van de muren af te zweven

A post shared by Mantra (@mantrarea) on

A post shared by Mantra (@mantrarea) on

Deze vlinder lijkt zo van het gebouw weg te vliegen

A post shared by Mantra (@mantrarea) on

A post shared by Mantra (@mantrarea) on

De stellages waar Mantra aan werkt zijn enorm

A post shared by Mantra (@mantrarea) on

A post shared by Mantra (@mantrarea) on

In dit bijzondere verhaal is te lezen hoe één man een zeldzame vlinderpopulatie redt van uitsterven. Door de verstedelijking in San Francisco raakte deze groep gevleugelden hun leefgebied langzaam kwijt, maar daar stak de Amerikaanse bioloog een stokje voor door het bouwen van een speciaal bloemenparadijs in zijn achtertuin. Inmiddels heeft hij duizenden vlinders grootgebracht en wordt hij met recht de vlinderfluisteraar genoemd. 

 

Lees ook:  Natuur als inspiratiebron voor vrolijke straatkunst

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down