Deze straatkunst vraagt je om even stil te staan bij wat, waarom en hoe je iets doet

990 VIEWS
Deze straatkunst vraagt je om even stil te staan bij wat, waarom en hoe je iets doet

In New York ‘the city that never sleeps’ krijgen mensen die op de kruising van Houston en Motts street lopen een toepasselijke boodschap mee op weg naar het werk.

Al ben je nog zo gehaast, dan nog kunnen de tien levensgrote ‘How to work better’ geboden op de ruim vijftien meter hoge muur aan het kruispunt je bijna niet ontgaan.

De to-do-lijst herinnert vluchtige passanten eraan hoe belangrijk focus en mindful bezig zijn is om effectief te werken. Zij krijgen hiermee een spiegel voorgehouden die zegt: sta eens wat vaker stil bij wat, waarom en hoe je iets doet.

Thaise inspiratie

De lijst is oorspronkelijk door kunstenaars opgepikt uit een Thaise keramiekfabriek en vormde de inspiratie voor een eerder straatkunstproject in Zurich (1991).

Vijfentwintig jaar later doen The Public Art Fund en curatoren van het New Yorkse Guggenheim museum het nog eens dunnetjes over. De lijst is nog steeds van toepassing en in deze tijden misschien wel relevanter dan ooit. Andria Hickey, curator van The Public Art Fund zegt:

We mogen het idee van anders werken misschien wel omarmen, maar hoe vaak worden we toch opgeslokt door de waan van de dag, een af te ronden taak en het gevoel overal tegelijk te moeten zijn? Ik denk dat velen dat willen veranderen en deze checklist sluit hier goed op aan.

8A603FAD-182E-4217-B53C-CC5B144A3CBC
Foto: Jason Wyche

Lees ook hier hoe je kunt vertragen en je focus kunt behouden, juist als je denkt dat je het daar eigenlijk te druk voor hebt.

MEER INSPIRATIE

Op flats in Goes staan gigantische duiven geschilderd zoals je ze nog nooit eerder zag
Adembenemende kleikunst met ongekende precisie
Wandelen door een zee van kleur op deze bijzondere straatkunst
De lokale natuur als inspiratiebron voor deze levensgrote muurschilderingen