Deze sieraden zijn gemaakt uit honderden lagen papier

21 april 2016
230
sieraden van papier

Jeremy May maakt sierraden. Maar dan geen zilveren oorstekers, ringen van goud of diamanten broches. Voor Jeremy is papier het beste 'edelmetaal' dat je je kunt wensen: het draagt een verhaal, heeft een geschiedenis en ademt emotie. Uit oude boeken snijdt hij precies de vorm die hij nodig heeft voor een ring oorbel of hanger en lijmt de honderden lagen papier aan elkaar. Vervolgens werkt hij ze af met een laag vernis. De letters en afbeeldingen op de pagina's bepalen de tekening van de sieraden en geven zo een kleine glimp van het verhaal dat het papier draagt.

Wanneer het af is, legt Jeremy de sieraden vaak terug in de uitgesneden vorm in het boek. Zo heb je meteen een soort sieradendoos, ook nog eens perfect op maat. Op zijn website staan nog meer exemplaren, en biedt hij ze ook te koop aan.

Mooi hoe het boek zo in zijn geheel een tweede leven krijgt. En bij een klein ringetje blijft het verhaal nog best leesbaar..

sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

 

 

 

Lees ook:  Briljant ontwerp voor boekliefhebbers: een beklimbare boekenwand

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Op vakantie naar de Malediven: activiteiten om te doen

Backpacken in Mexico: de top 5 plaatsen die je moet bezoeken

Alles wat je moet weten over oranje edelstenen

Je tuin Feng Shui inrichten

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings