Deze sieraden zijn gemaakt uit honderden lagen papier

2543 VIEWS
Deze sieraden zijn gemaakt uit honderden lagen papier

Jeremy May maakt sierraden. Maar dan geen zilveren oorstekers, ringen van goud of diamanten broches. Voor Jeremy is papier het beste ‘edelmetaal’ dat je je kunt wensen: het draagt een verhaal, heeft een geschiedenis en ademt emotie. Uit oude boeken snijdt hij precies de vorm die hij nodig heeft voor een ring oorbel of hanger en lijmt de honderden lagen papier aan elkaar. Vervolgens werkt hij ze af met een laag vernis. De letters en afbeeldingen op de pagina’s bepalen de tekening van de sieraden en geven zo een kleine glimp van het verhaal dat het papier draagt.

Wanneer het af is, legt Jeremy de sieraden vaak terug in de uitgesneden vorm in het boek. Zo heb je meteen een soort sieradendoos, ook nog eens perfect op maat. Op zijn website staan nog meer exemplaren, en biedt hij ze ook te koop aan.

Mooi hoe het boek zo in zijn geheel een tweede leven krijgt. En bij een klein ringetje blijft het verhaal nog best leesbaar..

sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier sieraden van papier


Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

 

 

 

MEER INSPIRATIE

Geborduurde werken van aquarel | Sabatina Leccia
De magie van de draaitafel
Kunstige calligrafie in 3D perspectief
Kintsugi: prachtige imperfecties