Deze samourai is gevouwen met één stuk papier!

21 januari 2021
225

Juho Könkkölä besteedde meer dan 50 uur aan het vouwen van slechts één vel Wenzhou-rijstpapier om deze minutieus gedetailleerde samoerai te maken, compleet met verguld pantser, traditionele helm en zwaard. Beginnend met een pagina van 95 x 95 centimeter, gebruikte de 23-jarige Finse kunstenaar een combinatie van natte en droge origamitechnieken om de 28 centimeter grote krijger vorm te geven. "Er zijn honderden treden om het vanaf het vierkant te vouwen en er zijn waarschijnlijk duizenden individuele vouwen", zei hij in een verklaring, waarbij hij aanhaalde dat het maken van de geometrische patronen voor het harnas het moeilijkst was. "Door de asymmetrie in het ontwerp kon ik (een) zwaard op slechts één arm plaatsen, terwijl ik het personage er symmetrisch uit kon laten zien."

Könkkölä documenteerde zijn vouwproces in de onderstaande video.

Lees ook:  Landschapskunst: Van Gogh in pompoenen en watermeloen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings