Deze prachtige huisjes zijn speciaal gebouwd voor 2 gepensioneerde Japanse vrouwen

12088 VIEWS
Deze prachtige huisjes zijn speciaal gebouwd voor 2 gepensioneerde Japanse vrouwen

Tussen de bomen in Shizuoka, een landelijke provincie met de bijnaam ‘de Japanse Riviera’, is een piepklein wijkje gebouwd van kleine huisjes. Hoewel ze vanuit de verte iets weghebben van moderne tenten is deze plek alles behalve een gewone camping. De tent-achtige huisjes, Jikka, zijn van de hand van architect Issei Suma en speciaal ontworpen en gebouwd voor mensen die hier oud willen worden.

Moderne vormgeving

De gebouwen hebben eenzelfde vorm als de omliggende bergen, maar zijn van binnen hypermodern vormgegeven en ingericht. Oorspronkelijk werden ze gecreëerd voor twee Japanse vrouwen van 60-something die hier samen verder konden leven, af en toe geholpen door mensen die voor hun zorgen. Hun ideeën over wonen, eten, natuur en ontspanning zie je in alle aspecten terug.

Spiraalvormig bad

In de keuken van de twee vrouwen wordt ook het eten gemaakt voor een aantal mensen dat in de omgeving woont en niet meer zelf kan koken, vandaar de vrij grote omvang van dit deel van het huis. Erg mooi is ook het bad in de vorm van een spiraal waar je zo met je rolstoel in kunt rollen.

Wij houden ons aanbevolen voor een paar exemplaren in Nederland. Een stuk gezelliger dan de meeste zorgwoningen!

Lees ook:  Dit 80-jarige stel vierde hun jubileum door de marathon te winnen

issei-suma2 issei-suma3 issei-suma5 issei-suma6 issei-suma7 issei-suma8 issei-suma9 issei-suma10 issei-suma11 issei-suma12

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

H-Farm: een campus midden in de natuur van Italië
Een kerk van gerecycleerd hout in Indonesië
Casa Atibaia: een droomhuis in de Braziliaanse jungle
Deze kleine glazen hut in het afgelegen IJsland tilt sterren kijken naar een hoger niveau