Deze prachtige huisjes zijn speciaal gebouwd voor 2 gepensioneerde Japanse vrouwen

3 oktober 2016
738

Tussen de bomen in Shizuoka, een landelijke provincie met de bijnaam 'de Japanse Riviera', is een piepklein wijkje gebouwd van kleine huisjes. Hoewel ze vanuit de verte iets weghebben van moderne tenten is deze plek alles behalve een gewone camping. De tent-achtige huisjes, Jikka, zijn van de hand van architect Issei Suma en speciaal ontworpen en gebouwd voor mensen die hier oud willen worden.

Moderne vormgeving

De gebouwen hebben eenzelfde vorm als de omliggende bergen, maar zijn van binnen hypermodern vormgegeven en ingericht. Oorspronkelijk werden ze gecreëerd voor twee Japanse vrouwen van 60-something die hier samen verder konden leven, af en toe geholpen door mensen die voor hun zorgen. Hun ideeën over wonen, eten, natuur en ontspanning zie je in alle aspecten terug.

Spiraalvormig bad

In de keuken van de twee vrouwen wordt ook het eten gemaakt voor een aantal mensen dat in de omgeving woont en niet meer zelf kan koken, vandaar de vrij grote omvang van dit deel van het huis. Erg mooi is ook het bad in de vorm van een spiraal waar je zo met je rolstoel in kunt rollen.

Wij houden ons aanbevolen voor een paar exemplaren in Nederland. Een stuk gezelliger dan de meeste zorgwoningen!

issei-suma2 issei-suma3 issei-suma5 issei-suma6 issei-suma7 issei-suma8 issei-suma9 issei-suma10 issei-suma11 issei-suma12

 

Lees ook:  Wonen in een boomhut

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down