Deze Netflix documentaires mag je niet missen

25 oktober 2021
760
beste documentaires netflix

Het is buiten steeds sneller en langer donker. Het knusse herfstgevoel komt naar boven en de herfstvakantie kan voor vele scholieren beginnen. Het wordt steeds kouder buiten. Je trekt je warme kleren aan en zit het liefst binnen. Het kijken van een film of serie wordt voor velen een bezigheid. Het contentplatform en productiebedrijf Netflix is niet meer weg te slaan. Deze streamservice heeft een zeer groot aanbod. Echter hebben vele liefhebbers van documentaires toch nog vaak problemen om te kunnen kiezen. Ben jij ook een groot documentaire fan, maar weet je niet welke je moet kijken? Lees dan hieronder welke Netflix documentaires je niet mag missen.

Dit zijn de beste documentaires op Netflix

Netflix is een streamingdienst die wereldwijd meer dan 200 miljoen gebruikers heeft. Dit maakt Netflix tot de populairste contentplatform die er is. Er staat zoveel op Netflix dat het onmogelijk is om alles te bekijken. Daarom staan hieronder de beste documentaires van Netflix op een rijtje.

 

The Great Hack

Deze documentaire gaat over een schandaal dat twee filmmakers proberen te onderzoeken om de impact van het schandaal te achterhalen. Het gaat over een dataschandaal van het bedrijf Cambridge Analytica. Dit is een privaat Brits-Amerikaans bedrijf dat alle data analyseerde en de direct marketing bundelden die met de strategische communicatie te maken hadden voor de verkiezingscampagnes. In deze documentaire blijkt het bedrijf de persoonsgegevens van miljoenen Facebook-gebruikers te hebben opgeslagen en misbruikt te hebben. Het laat zien dat sociale media gebruikt kan worden als een wapen voor toekomstige verkiezingen. Daarbij vragen ze zich af of de uitslag van de Brexit-verkiezing ook rechtsgeldig was.

 

Genre: controversieel, provocerend

Duur: 1 u 54m

Documentaire gelanceerd in: 2019

 

David Attenborough: A Life On Our Planet

Deze documentaire wordt verteld door de bekende programmamaker David Attenborough. Een Britse bioloog en televisiemaker van 1926. Het is een documentaire dat gaat over zijn leven en de geschiedenis van het leven op aarde die evolutionair is ontstaan. Daarnaast betreurt hij het verlies van de vele natuur en laat hij een toekomstvisie voor ons allemaal zien. Hij zegt dat het nog niet te laat is om te handelen en te reageren op deze gebeurtenissen. Het beeld waar wij als samenleving harmonie hebben bereikt met de natuur wordt geschetst. De bedreigingen van de wereld zijn onder andere het verdwijnen van de vele regenwouden en de soorten dieren die er op aarde leven. Ook de klimaatverandering speelt een grote rol in deze documentaire.

Lees ook:  Breng sfeer in huis, handen uit de mouwen

beste documentaires netflix

Genre: wetenschap, natuur, ecologie

Duur: 1 u 23m

Documentaire gelanceerd in: 2020

 

The Game Changers

Deze documentaire gaat over een vechtsporter die andere topsporters interviewt. De interviewer is James Wilks. Hij is een Engelse filmproducent en een veganistische activist. Daarnaast deed hij mee aan de UFC, King of the Cage en was hij de winnaar van de Spike Tv’s The Ultimate Fighter. In deze documentaire interviewt hij andere sporters die bewust gekozen hebben om alleen veganistisch te eten. Dit om erachter te komen of vlees of een eiwitbron nodig zijn. Om hier achter te komen maken ze gebruik van voedings- en gezondheidsexperts. Plantaardig eten is wel of geen belangrijke rol voor sporters? Op deze vraag krijg je antwoord in deze documentaire. Verder zoeken ze naar het optimale dieet voor menselijke prestaties en voor de gezondheid.

 

Genre: eten, reizen, lifestyle

Duur: 1 u 25m

Documentaire gelanceerd in: 2018

 

Don’t f**k with Cats: Hunting an Internet Killer

Deze waargebeurde documentaire gaat over een bizarre misdaad. Deze misdaad is in 2019 gebeurd. De documentaire is geregisseerd door Mark Lewis en werd hetzelfde jaar uitgebracht op Netflix. Het is een online klopjacht op de dader van vele moorden op dieren. Het begint allemaal met een internetvideo over twee kittens waarvan het leven wordt ontnomen. Een groep dierenvrienden op Facebook krijgen dit filmpje te zien en gaan op zoek naar de dader. Vervolgens blijken ze ook nog eens beter te zijn dan de politie. De amateurdetectives zijn zeer fanatiek en vindingrijk om de dader te traceren. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van deze Facebookgebruikers. De documentaire eindigt uiteindelijk op een echte moord en laat zien dat niemand 100% veilig is op het internet.

Lees ook:  De mooiste kerstmarkten in de wereld

 

Genre: waargebeurde misdaad, Amerikaans, controversieel

Series: 3 afleveringen

Documentaire gelanceerd in: 2019

 

De beste Netflix-documentaires van dit jaar

 

Monsters Inside: The 24 Faces of Billy Milligan

Deze documentaire gaat over een meervoudige persoonlijkheids stoornis genaamd ‘dissociatieve identiteitsstoornis’. Deze diagnose werd vastgesteld bij een jonge man die in 1977 meerdere meisjes op de Ohio State University verkracht had. Al snel kwamen ze erachter dat Billy Miligan dit gedaan had. Een jongen die een traumatische jeugd had en al vroeg een strafblad op zijn naam had staan. Psychiaters onderzochten hem en zijn maniertjes die meteen veranderden. Daaruit bleek dat hij 24 verschillende persoonlijkheden in zich had. Hierdoor werd hij niet beschuldigd, maar werd hij gezien als een onschuldig persoon die leidde aan een stoornis. Een gevangenisstraf was hierdoor niet geschikt, maar een strikte therapie wel. In deze documentaire wordt de achtergrondinformatie van de stoornis duidelijk. Ook wordt de ontwikkeling van deze stoornis zichtbaar en laat de documentaire zien dat de menselijke geest ook streken met jou als persoon kan uithalen.

 

Genre: misdaad, rechtbank, controversieel

Series: 4 afleveringen

Documentaire gelanceerd in: 2021

 

House of secrets: The Burari Deaths

Een documentaire over een gruwelijk waargebeurd verhaal. Op 1 juli 2018 wordt in India een gezin van 11 personen opgehangen gevonden in een wijk. Het leek op zelfmoord, maar dat was niet zeker. In deze documentaire worden alle feiten en alle theorieën onderzocht rond deze dood. Onderzoekers en psychologen proberen deze zaak te begrijpen. Is dit een misdaad of echt een treurig incident.

beste documentaires netflix

Genre: waargebeurde misdaad, historisch, Indiaas

Series: 3 afleveringen

Documentaire gelanceerd in: 2021

 

Formula 1: Drive To Survive

Een documentaire die samen met een andere documentaire, Formula One, is geproduceerd. Dit om de kijkers en de fans te laten zien wat er allemaal achter de schermen bij de coureurs en de races gebeurd. Het vervolgd het verhaal van enkele coureurs uit de vorige seizoenen van eerdere jaren. Ook de effecten van de COVID-19 zijn in deze serie meegenomen. De strijd van Scuderia Ferrari om in de competitie te blijven na de crash van het voorgaande jaar wordt hierin ook meegenomen.

Lees ook:  9 tips over wat te doen in Venlo

 

Genre: Amerikaans, meeslepend

Series: 3 afleveringen

Documentaire gelanceerd in: 2021

Nieuwe populaire documentaires van 2021

 

Britney vs. Spears

Deze documentaire gaat over de welbekende popzangers Britney Spears. In deze documentaire worden de hoogtepunten en de dieptepunten uit het leven van Britney in kaart gebracht. Ze vecht al heel lang tegen de ondercuratelestelling waar ze onder staat bij haar vader. Zelf heeft ze dus geen invloed op haar financiële of medische beslissingen. De strijd voor haar vrijheid aan de hand van interviews en bewijsmaterialen worden in de schijnwerpers gezet. Daarnaast zegt ze zelf het niet eens te zijn met de documentaire. Het beeld dat door geen enkele fan van Britney Spears herkend wordt, wordt in deze documentaire duidelijk.

 

Genre: Muziek en musicals

Duur: 1 u 33m

Documentaire gelanceerd in: 2021

 

Turning point: 9/11 and the War on Terror

Deze documentaire gaat over de terreuraanslagen van 9/11 van Al Qaida. Het wordt verbloemend in beeld gebracht tot reactie van Amerika in het binnen- en buitenland. De documentaire geeft een duidelijker beeld vanuit verschillende perspectieven en verhalen over de aanslagen op 11 september in 2001 op de VS. Ook de gebeurtenissen worden in beeld gebracht van de Sovjetinvasie in 1979 tot aan de ineenstorting van het land dat in handen kwam van de Taliban.

 

Genre: Politieke documentaire, Provocerend, speurwerk

Series: 5 afleveringen

Documentaire gelanceerd in: 2021

 

Seaspiracy

In deze documentaire wordt alles rondom de bedreigde zee wereld in beeld gebracht. De wonderbaarlijke mooie zee wereld wordt bedreigd door de mens. Het is een duistere wereld. Geld, macht en nog veel meer speelt een rol hierbij. De filmmaker Ali Tabrizi wil zijn passie delen die hij heeft voor de oceaan en hoopt mensen bewust te maken van de bedreigingen in deze wereld. De schade die de mens aanricht, de corruptie in de wereld en de klimaatverandering worden vastgelegd in deze documentaire.

beste documentaires netflix

 

Genre: wetenschap, natuur, speurwerk

Duur: 1 u 30m

Documentaire gelanceerd in: 2021

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Avontuur met aanhanger

De meest spraakmakende culturele feesten ter wereld

Edelstenen en je sterrenbeeld: dit is de perfecte match

Hoort euthanasie een mensenrecht te zijn?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down