Deze museumbezoekers passen per ongeluk perfect bij kunstwerken in musea

6231 VIEWS
Deze museumbezoekers passen per ongeluk perfect bij kunstwerken in musea

De Franse fotograaf Stefan Draschan heeft een opmerkelijke hobby. Hij bezoekt graag musea en dat is niet alleen om de kunstwerken aldaar te bewonderen, maar vooral de bezoekers. Stefan maakt namelijk graag foto’s van mensen die een sterke gelijkenis vertonen met een kunstwerk.

Engelengeduld

Dit doet denken aan de museumbezoekers die hun dubbelganger vonden in een bepaald schilderij. Hoewel daar ook foto’s tussen zaten van mensen die speciaal naar het museum waren getogen om hun foto met het gelijkende portret te maken, zijn de foto’s van Stefan puur toeval.

Het zit ‘m in de details

Stefan komt graag in musea in Parijs, Berlijn en Wenen en hangt er net zo lang rond tot er iemand voorbij komt waarvan de kleding of haardracht perfect matcht met een schilderij. De bezoekers hebben zelf niet door dat ze overeenkomsten vertonen met een kunstwerk en dat maakt het een prachtig geheel: bijna een nieuw kunstwerk om naar te kijken.

 

draschan 1

draschan 2

draschan 3

draschan 4

draschan 5

draschan 6

draschan 7

draschan 8

draschan 9

draschan 10

draschan 11

draschan 12

draschan 13

draschan 14

draschan 15

draschan 16

draschan 17

draschan 18

draschan 19

draschan 20

draschan 21

draschan 22

draschan 23

draschan

draschan 24

draschan 25

In Japan bestaat er een museum die speciale stenen verzamelt. Deze stenen vertonen een gelijkenis met menselijke uitdrukkingen, maar bewonderenswaardig genoeg vertonen sommige stenen ook een overeenkomst met bekende figuren. Denk hierbij aan Elvis en E.T.

MEER INSPIRATIE

De verstilde schoonheid van theaters in Parijs
Ode aan alle moeders
Knipkunst met een leuke knipoog
Straatfotografie van stralende oudere mannen en vrouwen in Chinatown