Deze museumbezoekers passen per ongeluk perfect bij kunstwerken in musea

25 oktober 2017
495

De Franse fotograaf Stefan Draschan heeft een opmerkelijke hobby. Hij bezoekt graag musea en dat is niet alleen om de kunstwerken aldaar te bewonderen, maar vooral de bezoekers. Stefan maakt namelijk graag foto's van mensen die een sterke gelijkenis vertonen met een kunstwerk.

Engelengeduld

Dit doet denken aan de museumbezoekers die hun dubbelganger vonden in een bepaald schilderij. Hoewel daar ook foto's tussen zaten van mensen die speciaal naar het museum waren getogen om hun foto met het gelijkende portret te maken, zijn de foto's van Stefan puur toeval.

Het zit 'm in de details

Stefan komt graag in musea in Parijs, Berlijn en Wenen en hangt er net zo lang rond tot er iemand voorbij komt waarvan de kleding of haardracht perfect matcht met een schilderij. De bezoekers hebben zelf niet door dat ze overeenkomsten vertonen met een kunstwerk en dat maakt het een prachtig geheel: bijna een nieuw kunstwerk om naar te kijken.

 

draschan 1

draschan 2

draschan 3

draschan 4

draschan 5

draschan 6

draschan 7

draschan 8

draschan 9

draschan 10

draschan 11

draschan 12

draschan 13

draschan 14

draschan 15

draschan 16

draschan 17

draschan 18

draschan 19

draschan 20

draschan 21

draschan 22

draschan 23

draschan

draschan 24

draschan 25

In Japan bestaat er een museum die speciale stenen verzamelt. Deze stenen vertonen een gelijkenis met menselijke uitdrukkingen, maar bewonderenswaardig genoeg vertonen sommige stenen ook een overeenkomst met bekende figuren. Denk hierbij aan Elvis en E.T.

Lees ook:  Interessante musea om te bezoeken in Nederland

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down