Snijkunstwerken van gevallen bladeren

1719 VIEWS
Snijkunstwerken van gevallen bladeren

Omid Asadi was vroeger ingenieur en bokskampioen in Iran, maar nu is hij kunstenaar. Hij maakt de meest ingenieuze kunstwerken van verdorde bladeren. Door met een mes urenlang te snijden creëert hij beelden waar je graag langer naar wilt kijken en waar je steeds nieuwe dingen in kunt ontdekken. 

Met een naald en een mesje

Omid geeft toe dat deze kunstwerken veel tijd kosten om te vervaardigen. Maar dat vindt Omid niet erg. Hij ontwikkelde van jongs af aan een grote liefde voor de natuur en maakte als kind al figuurtjes in bladeren en rozenblaadjes met een naald. Hij maakt zijn creaties om te laten zien dat we de gewone dingen in het leven vaak niet opmerken, totdat ze onder onze aandacht worden gebracht. Hij wil graag mensen anders naar de dingen doen kijken.

Zie de kunstenaar aan het werk

Onder de foto’s vind je een filmpje waarin je Omid aan het werk ziet en waarin hij vertelt over zijn kunstwerken. Hij wil de gevallen bladeren, die in zijn ogen kunstwerken op zich zijn, een tweede leven geven. “Als ze bloemen zouden heten, zouden we ze niet zo behandelen.” Je kunt Omid volgen via zijn website en zijn Instagram.

 

 

befunky_par3

slfpo

d-21

gear10a

klgh

new-image-7

pez5

self42o1

dsn6

sol2

 

 

Bekijk hieronder het korte filmpje waarin Omid vertelt over zijn creaties, zijn manier van werken en zijn liefde voor gevallen bladeren.

Lees ook:  Een beestenboel van bladeren

 

Deze kunstenaar lijkt pentekeningen te maken, maar in werkelijkheid is het prachtige uitgesneden papierkunst.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Deze kunstenaar geeft gevallen bladeren een nieuw leven als kunstwerk
Beeldschone fragiele mandala’s als ode aan de natuur
6 ideeën voor een feestelijke slinger met versiering uit de natuur
3 leuke doe-het-zelf ideeën om je huis in herfstsferen te hullen