Deze kunstenares vond per ongeluk haar passie: miniatuurtekeningen maken

29 augustus 2017
233

Miniatuurtekeningen, we raken er niet over uitgesproken. Hoe iemand op een heel klein oppervlak zeer gedetailleerde illustraties creëert blijft bijzonder. Deze keer brengen wij de Oekraïense Julia Las onder de aandacht. Zij begon per ongeluk met het maken van kleine tekeningen met waterverf, wat inmiddels tot haar passie is uitgegroeid.

Voorstellingen niet groter dan 3 cm

Julia begon naar eigen zeggen drie jaar geleden met het maken van miniatuurtekeningen. Zij werkte dagenlang op kantoor en had niet veel ruimte in haar agenda voor grote illustraties in haar vrije tijd. Daarom werkte ze klein. Julia vond het leuk om steeds meer details te verwerken op een klein stukje papier. Haar creaties zijn niet groter dan 3 cm en het is steeds weer een uitdaging om wat moois neer te zetten.

Julia zegt over haar werk:

Ik voel mij net een juwelier die een diamant aan het slijpen is. Ik mag geen fouten maken.

Op Julia's Instagram is te zien dat zij zich vooral toelegt op het illustreren van dieren, maar ook dingen als horloges, oude filmposters, een ouderwetse camera en naaimachine passeren de revue. Haar werken zijn te koop via haar Etsy webshop.

Filmposters en objecten

Het dierenrijk

Ook de autodidactische kunstenares Yana Khachiyan maakt bijzondere miniatuurschilderingen: zij maakt olieverfschilderijtjes van vogels en andere dieren op kiezelstenen.

Lees ook:  Prachtige gehaakte kunstwerken van kant en hout

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings