Prachtige vogels in miniatuurschilderingen

2445 VIEWS
Prachtige vogels in miniatuurschilderingen

Dina Brodsky is een New Yorkse miniatuurschilderes. Over haar werken zegt zij: “De miniatuurtraditie, door de eeuwen heen levendig gehouden binnen veel culturen, is grotendeels verlaten door de kunstwereld in de 21ste eeuw. Maar het formaat biedt een unieke, intieme ervaring voor de kijker en dwingt hem om aandacht te hebben voor hetgeen hij normaal gesproken over het hoofd ziet.”

Dina werkt aan een project genaamd: “Bird by bird”. De naam van dit project is afgeleid van het boek Art of birds van Pablo Neruda. In dat boek zegt hij: “Vogel voor vogel heb ik de aarde leren kennen.” Met dat perspectief bestudeert Dina nu ook alle vogels die zij tegenkomt in New York, terwijl zij met haar 18-maanden oude baby door de stad loopt.

Haar schetsen van vogels die zij in de stad tegenkomt werkt zij uit in de mooiste miniatuurschilderingen. Op haar Instagram kan je al haar werken bewonderen, maar hier volgt alvast een selectie:

Miniature birds 1 Miniature birds 2 Miniature birds 3 Miniature birds 4 Miniature birds 5 Miniature birds 6 Miniature birds 7 Miniature birds 8 Miniature birds 9 Miniature birds 10

Bekijk voor meer verbazingwekkende miniatuurschilderingen deze prachtige impressies van Istanbul op héél klein formaat.

MEER INSPIRATIE

Deze beeldige miniatuurtekeningen zijn niet groter dan een muntje
De bijzondere postzegels van Bhutan zijn kleine kunstwerken
Bijzondere glaskunst zo klein als je duim
Deze kunstenaar brengt jeugdherinneringen tot leven in levensechte miniaturen