Prachtige vogels in miniatuurschilderingen

26 juni 2017
157

Dina Brodsky is een New Yorkse miniatuurschilderes. Over haar werken zegt zij: “De miniatuurtraditie, door de eeuwen heen levendig gehouden binnen veel culturen, is grotendeels verlaten door de kunstwereld in de 21ste eeuw. Maar het formaat biedt een unieke, intieme ervaring voor de kijker en dwingt hem om aandacht te hebben voor hetgeen hij normaal gesproken over het hoofd ziet.”

Dina werkt aan een project genaamd: “Bird by bird”. De naam van dit project is afgeleid van het boek Art of birds van Pablo Neruda. In dat boek zegt hij: “Vogel voor vogel heb ik de aarde leren kennen.” Met dat perspectief bestudeert Dina nu ook alle vogels die zij tegenkomt in New York, terwijl zij met haar 18-maanden oude baby door de stad loopt.

Haar schetsen van vogels die zij in de stad tegenkomt werkt zij uit in de mooiste miniatuurschilderingen. Op haar Instagram kan je al haar werken bewonderen, maar hier volgt alvast een selectie:

Miniature birds 1 Miniature birds 2 Miniature birds 3 Miniature birds 4 Miniature birds 5 Miniature birds 6 Miniature birds 7 Miniature birds 8 Miniature birds 9 Miniature birds 10

Bekijk voor meer verbazingwekkende miniatuurschilderingen deze prachtige impressies van Istanbul op héél klein formaat.

Lees ook:  Een modellenbureau dat ontstond uit een passie voor de stijl van oudere mensen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontdek de schoonheid van Nederlandse wandelgebieden

Ingrid Bergman | Dualiteit

Op vakantie naar de Malediven: activiteiten om te doen

Backpacken in Mexico: de top 5 plaatsen die je moet bezoeken

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings