Deze kunstenares schildert levensechte miniatuurvijvers in schelpen

19 januari 2018
243

De voormalig wetenschapster Nan Ma heeft het roer omgegooid en is haar droom van een meer artistieke carrière achterna gegaan. Een groot deel van haar werk bestaat uit prachtige schilderijen en schetsen, maar haar meest recente werk is een wel heel bijzonder miniatuur project: Een vijver in je handpalm. 

Op het eerste gezicht lijken de kleine visjes van Nan levensecht rond te zwemmen in hun piepkleine vijvertjes ter grote van een schelp. Toch heeft deze kunstenares - geboren in China en woonachtig in New York - slechts gebruik gemaakt van acrylverf en hars (en een hele vaste hand) voor het creëren van haar driedimensionale meesterwerkjes. Een groot deel van haar werk is te koop in haar Etsy shop.

De glans van de hars en het detail van de visjes maken deze miniatuurvijvers nét echt. Klik op de foto om af te spelen.

 

Vijver in je handpalm - 13

VIjver in jehandpalm - uitgelicht 3

Vijver in je handpalm - uigelicht

Vijver in je handpalm - zijkant

Vijver in je handpalm - 19

Vijver in je handpalm - 18

Vijver in je handpalm - 17

Vijver in je handpalm - 16

Vijver in je handpalm - 15

Vijver in je handpalm - 12

Vijver in je handpalm - 11

Vijver in je handpalm - 9

Vijver in je handpalm - 8

Vijver in je handpalm - 2

Misschien wel de kleinste kunstwerkjes lieten we zien in dit artikel over Japanse Origami kunst. Er moesten tandenstokers aan te pas komen om deze papieren creaties, sommigen vele malen kleiner dan je vingertopje, in elkaar te vouwen! 

 

Lees ook:  Prachtige gehaakte kunstwerken van kant en hout

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings