Deze kunstenares schildert het Engelse landschap met naald en draad

2307 VIEWS
Deze kunstenares schildert het Engelse landschap met naald en draad

In een wereld waarin snelle bevrediging vaak de norm is, is het een verademing om iets tegen te komen waar geduld, passie, liefde en tijd aan te pas zijn gekomen. Dat vind je in de bijzondere werken van Mitra McQuilton. Zij maakt schilderijen met behulp van naald en draad. 

Een bijzonder talent

Mitra verhuisde in 1971 vanuit Iran naar Groot-Brittannië. Na haar studie polytechniek ging zij verder met een verdiepende studie in borduren. Hier ontstond haar interesse voor ‘draadschilderen’. Inmiddels wordt zij beschouwd als een van de besten in haar vak.

De werken zijn gebaseerd op Mitra’s liefde voor de natuur en het platteland. Zonnebloemen, bomen die in volle bloei staan, lavendel, velden met klaprozen en Engelse cottages zijn nog maar een fractie van wat Mitra zo gedetailleerd uitwerkt.

Schaduweffecten

Dat mensen haar talent bewonderen is niet zo gek. De kunstwerken van Mitra zijn niet alleen buitengewoon knap gemaakt, maar doen ook heel echt aan. Van de lucht tot het landschap, van de bomen tot de bladeren. Prachtig hoe ze ook licht- en schaduweffecten creëert, en dat met alleen garen.

Meer werken van Mitra zijn te bewonderen op Pinterest en haar website.

mcquilton 2

mcquilton 3

mcquilton 4

mcquilton 5

mcquilton 6

mcquilton 7

mcquilton 8

mcquilton 9

mcquilton 10

mcquilton 11

mcquilton 12

mcquilton 13

 

Net als Mitra McQuilton heeft ook Tessa Lim een borduurtalent. In plaats van foto’s maakt zij borduurwerken van haar reizen. Hierover zegt Tessa: “Wanneer ik een borduurwerk af heb, dan voelt het alsof ik de plek echt ken.” 

Lees ook:  Geluk in een maisveld

MEER INSPIRATIE

Borduurwerk op ijzer
Geborduurde silhouetten
Tekenen met naald en draad
Deze kunstenares geeft oud borduurwerk een nieuw leven