Deze kunstenares schildert haar dagelijks leven op theezakjes

10 februari 2018
485

Ruim drie jaar geleden begon grafisch ontwerpster Ruby Silvious aan een eigenzinnig experiment 363 days of tea. Het idee achter dit persoonlijke project: het hergebruiken van de doorweekte en bevlekte theezakjes die iedere dag in de prullenbak verdwenen en deze te vullen met haar dagelijkse artistieke ingevingen. Ruby tekent, schildert en maakt collages van de zakjes en redt ze hiermee van hun eendaags lot. 

Gerecycled dagboek

De Amerikaanse kunstenares gebruikt deze kleine onconventionele canvassen als dagelijks dagboek, waar ze haar gedachten en gevoelens prachtig op kan vastleggen. Elk schilderij weerspiegelt haar gemoedstoestand van dat moment; genietend van een kop thee met haar spinnende kat tot aan de grilligheid van een ochtend flink natregenen. Op haar Instagram staan honderden zakjes die elk een eigen verhaal vertellen en geven zo een bijzonder inkijkje in het alledaagse leven van Ruby.

Artikel gaat verder onder de afbeelding
Teabag regen

Werelds ritueel

Nu, drie jaar later, legt Ruby nog altijd haar dagelijkse bevindingen vast op de flinterdunne gedroogde papiertjes. Inmiddels is al haar werk van het eerste jaar gebundeld tot een boek en reist ze de wereld over om haar ritueel van theedrinken en schilderen internationaal uit te voeren. Zo heeft ze een een maand in Japan doorgebracht waar prachtige Oosterse invloeden haar haar creatieve routine hebben verrijkt.

De schoonheid van het leven door de ogen van Ruby

Teabag art - 2

Uitgelicht?

Teabag Japan

Veel van haar dagelijkse inspiratie haalt ze uit de seizoenen

Teabag winter

Teabag spring

Teabag bird

Tea stories - 27

Tea stories - 23

Tea stories - 33

Teabag art - 5

Teabag art - 6

Een paar van de Oriëntaalse theezakjes van Ruby's maand in Japan

Teabag stories - Japan

TEabag stories - Japan 2

Teabag stories - Japan 5

Ook conventionele kunst is een inspiratiebron voor Ruby

Teabag art - 1

Tea stories - 22

Tea stories - 1a

"Twee jaar geleden ontdekte ik het plezier van schilderen op gebruikte theezakjes. Ik ben niet meer opgehouden"

Teabags twee jaar geleden ben ik begonnen met het schilderen op gebrukte theezakjes. Ik ben niet meer gestopt

In een eerder artikel schreven we al over "teabag stories", het project van een kunstenaar die ook zijn klassieke canvas verruilde voor gebruikte theezakjes. Hij combineerde hiermee de creativiteit die bij hem boven kwam tijdens het drinken van een kop thee met zijn passie voor hergebruik. 

Lees ook:  Kunstenares legt al haar fietsroutes vast op verfijnde miniatuurschilderijen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings