Kunstenares maakt reusachtige tekeningen van Antarctica met pastelkrijt

15 september 2017
168

Kunstenares Zaria Forman reisde in het kader van kunst in 2015 vier weken lang mee op de National Geographic Explorer. Dit gigantische schip bracht Zaria naar Antarctica. Deze reis inspireerde haar om te tekenen wat zij daar zag: gigantische ijsbergen die ten onder dreigen te gaan door klimaatverandering. 

Liefde voor natuur en klimaat

Zaria is bekend vanwege haar werken over de schoonheid en breekbaarheid van onze planeet. Haar voorliefde voor kunst en natuur is er met de paplepel ingegoten. Als kind reisde zij al met haar familie de wereld over en bezocht zij afgelegen natuurgebieden.

Het is dan ook niet de eerste expeditie naar een poolgebied voor Zaria. In het verleden is zij al op expeditie naar de Noordpool geweest om een reeks kunstwerken te maken over de natuur aldaar.

Levensgrote tekeningen 

De expeditie naar de Zuidpool heeft Zaria zowel geraakt als geïnspireerd. Het ruwe landschap dat wordt gekenmerkt door een saffierblauwe kleur heeft flink te lijden onder de klimaatverandering. Hoewel de meeste mensen weten dat klimaatverandering bestaat, schort het nogal eens aan het bewustzijn. In Zaria's woorden:

Velen van ons zijn zich intellectueel bewust dat klimaatverandering onze grootste uitdaging is en toch kan het probleem abstract aanvoelen, omdat de landschappen zich zo ver weg bevinden

Zaria hoopt dat haar tekeningen de breekbaarheid van de natuur overbrengen op de kijker. Dat het een bepaald bewustzijn creëert die blijft hangen. Het belangrijkste aspect hierin in misschien nog wel de grootte van haar werken. Het is de bedoeling dat het voelt alsof je daadwerkelijk naast een gletsjer staat.

Lees ook:  Deze magnifieke strandbeesten wandelen op de wind

In dit filmpje zie je hoe ze te werk gaat en de ijsberg stap voor stap tot stand komt op papier:

zaria 1

zaria 2

zaria 3

zaria 4

zaria 5

zaria 6

zaria 7

zaria 8

zaria 0

Ook de Italiaanse beeldhouwer Lorenzo Quinn vraagt op bijzondere wijze aandacht voor de klimaatverandering. Hij heeft voor de biënnale van Venetië twee enorme handen gemaakt die uit het water rijzen en zo extra steun lijken te geven aan de gebouwen van de stad. 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ingrid Bergman | Dualiteit

Op vakantie naar de Malediven: activiteiten om te doen

Backpacken in Mexico: de top 5 plaatsen die je moet bezoeken

Alles wat je moet weten over oranje edelstenen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings