Kunstenares maakt reusachtige tekeningen van Antarctica met pastelkrijt

1950 VIEWS
Kunstenares maakt reusachtige tekeningen van Antarctica met pastelkrijt

Kunstenares Zaria Forman reisde in het kader van kunst in 2015 vier weken lang mee op de National Geographic Explorer. Dit gigantische schip bracht Zaria naar Antarctica. Deze reis inspireerde haar om te tekenen wat zij daar zag: gigantische ijsbergen die ten onder dreigen te gaan door klimaatverandering. 

Liefde voor natuur en klimaat

Zaria is bekend vanwege haar werken over de schoonheid en breekbaarheid van onze planeet. Haar voorliefde voor kunst en natuur is er met de paplepel ingegoten. Als kind reisde zij al met haar familie de wereld over en bezocht zij afgelegen natuurgebieden.

Het is dan ook niet de eerste expeditie naar een poolgebied voor Zaria. In het verleden is zij al op expeditie naar de Noordpool geweest om een reeks kunstwerken te maken over de natuur aldaar.

Levensgrote tekeningen 

De expeditie naar de Zuidpool heeft Zaria zowel geraakt als geïnspireerd. Het ruwe landschap dat wordt gekenmerkt door een saffierblauwe kleur heeft flink te lijden onder de klimaatverandering. Hoewel de meeste mensen weten dat klimaatverandering bestaat, schort het nogal eens aan het bewustzijn. In Zaria’s woorden:

Velen van ons zijn zich intellectueel bewust dat klimaatverandering onze grootste uitdaging is en toch kan het probleem abstract aanvoelen, omdat de landschappen zich zo ver weg bevinden

Zaria hoopt dat haar tekeningen de breekbaarheid van de natuur overbrengen op de kijker. Dat het een bepaald bewustzijn creëert die blijft hangen. Het belangrijkste aspect hierin in misschien nog wel de grootte van haar werken. Het is de bedoeling dat het voelt alsof je daadwerkelijk naast een gletsjer staat.

Lees ook:  Duizenden gaatjes maken eieren tot schitterende kunstwerken

In dit filmpje zie je hoe ze te werk gaat en de ijsberg stap voor stap tot stand komt op papier:

zaria 1

zaria 2

zaria 3

zaria 4

zaria 5

zaria 6

zaria 7

zaria 8

zaria 0

Ook de Italiaanse beeldhouwer Lorenzo Quinn vraagt op bijzondere wijze aandacht voor de klimaatverandering. Hij heeft voor de biënnale van Venetië twee enorme handen gemaakt die uit het water rijzen en zo extra steun lijken te geven aan de gebouwen van de stad. 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars