Een kunstenaar werkte 10 jaar aan deze grot. En het resultaat is adembenemend!

1889 VIEWS
Een kunstenaar werkte 10 jaar aan deze grot. En het resultaat is adembenemend!

Deze man spendeerde de afgelopen 10 jaar onder de grond. Ra Paulette is echter niet de typische kluizenaar, maar een kunstenaar die deze grot tot een bijzondere ruimte omvormde, vol tunnels, licht en prachtige patronen in de stenen wanden. Paulette’s missie is om een plek te creëren waar mensen kunnen komen voor ‘spirituele herbezinning en persoonlijk welzijn’. Daarnaast wilde hij iets maken wat een volledig autonoom idee was. Als kunstenaar werkte hij vaak in opdracht, in deze korte documentaire vertelt hij dat hij daar wel klaar mee is: “Ik ben niet de kwast, en mijn opdrachtgever is niet de schilder.” Hij komt over als een man van extremen: een dergelijk project is niet iets wat je even in de weekenden erbij doet, noch wat een gemiddelde persoon zo lang in zijn eentje volhoudt..eigenhandig bracht hij al het zand en stenen – kruiwagen voor kruiwagen – naar buiten.

Of je hier nu uiteindelijk komt voor een spirituele ervaring of om je te verbazen over dit werk van één man, mooi is het zeker.

ra paulette2 ra paulette3 ra paulette4 ra paulette5 ra paulette6 ra paulette7 ra paulette8 ra paulette9 ra paulette10 ra paulette11 ra paulette12 ra paulette13 ra paulette15

 


Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

Lees ook:  De Grote Golf van Kanagawa nagebouwd met 50.000 LEGO blokjes

MEER INSPIRATIE

Geborduurde werken van aquarel | Sabatina Leccia
De magie van de draaitafel
Kunstige calligrafie in 3D perspectief
Kintsugi: prachtige imperfecties