Deze kunstenaar 'schildert' prachtige portretten met schroeven

16 januari 2021
274

Eerder schreven wij over Andrew Meyers die aan een blinde man zijn portret kon laten zien. Het portret was namelijk gemaakt van schroeven. 

Nu maakt hij ook andere voorstellingen. Duizenden schroeven creëren samen een reliëf dat Andrew vervolgens beschildert met verf. Zo komen zijn werken echt tot leven. Hij richt zich niet alleen op mensen, maar ook op producten en bepaalde gebeurtenissen.

Zo heeft hij een bijvoorbeeld een blouse aan een hanger gemaakt, een huis dat wordt blootgesteld aan de gevaren van een tornado, en speelt hij ook met conceptuele gedachten als 'loslaten'. Dit laatste heeft hij vertaald in een hand die een ballon vasthoudt, maar waarvan het touwtje wordt doorgeknipt.

De creaties va Andrew nodigen uit om ze aan te raken en net als de blinde man te kijken met onze handen. Zie hier een overzicht van zijn bijzondere werken. Je kunt hem ook volgen via Facebook.

meyers 1

meyers 2

meyers 3

meyers 4

meyers 5

meyers 6

meyers 7

meyers 8

meyers 9

meyers 10

meyers 11

meyers 12

meyers 13

meyers 14

meyers 15

Dat je schroeven niet alleen kan gebruiken om iets mee op te hangen, of om prachtige portretten mee te maken, bewijst ook Tobbe Malm. Deze Zweedse smid weet oude schroeven om te toveren tot beeldende kunstwerkjes die bepaalde emoties uitstralen. Het is heel bijzonder, bijna poëtisch! 

Lees ook:  Sprekende portretten gemaakt van... tule

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings