Deze kunstenaar ‘schildert’ prachtige portretten met schroeven

3275 VIEWS
Deze kunstenaar ‘schildert’ prachtige portretten met schroeven

Eerder schreven wij over Andrew Meyers die aan een blinde man zijn portret kon laten zien. Het portret was namelijk gemaakt van schroeven. 

Nu maakt hij ook andere voorstellingen. Duizenden schroeven creëren samen een reliëf dat Andrew vervolgens beschildert met verf. Zo komen zijn werken echt tot leven. Hij richt zich niet alleen op mensen, maar ook op producten en bepaalde gebeurtenissen.

Zo heeft hij een bijvoorbeeld een blouse aan een hanger gemaakt, een huis dat wordt blootgesteld aan de gevaren van een tornado, en speelt hij ook met conceptuele gedachten als ‘loslaten’. Dit laatste heeft hij vertaald in een hand die een ballon vasthoudt, maar waarvan het touwtje wordt doorgeknipt.

De creaties va Andrew nodigen uit om ze aan te raken en net als de blinde man te kijken met onze handen. Zie hier een overzicht van zijn bijzondere werken. Je kunt hem ook volgen via Facebook.

meyers 1

meyers 2

meyers 3

meyers 4

meyers 5

meyers 6

meyers 7

meyers 8

meyers 9

meyers 10

meyers 11

meyers 12

meyers 13

meyers 14

meyers 15

Dat je schroeven niet alleen kan gebruiken om iets mee op te hangen, of om prachtige portretten mee te maken, bewijst ook Tobbe Malm. Deze Zweedse smid weet oude schroeven om te toveren tot beeldende kunstwerkjes die bepaalde emoties uitstralen. Het is heel bijzonder, bijna poëtisch! 

MEER INSPIRATIE

Geschilderde reisherinneringen in een notitieboekje
Deze tekeningen bestaan uit miljoenen stippen
Deze kunstenaar verstopt zichzelf in zijn eigen werk
Ultieme geluksmomenten in hartverwarmende illustraties