Deze kunstenaar manipuleert foto’s en creëert zo bizarre fantasiewerelden

564 VIEWS
Deze kunstenaar manipuleert foto’s en creëert zo bizarre fantasiewerelden

Surfen over wolken, zweven rond de maan of ademen onder water? In een droom kan alles en alles voelt levensecht. De Duitse kunstenaar Justin Pieters combineert niet-verwante foto’s uit het echte leven en creëert zo surrealistische imaginaire droomwerelden, die jong en oud weten te betoveren en te boeien. Ontvlucht de werkelijkheid en geniet van een selectie aan magische en bizarre beelden. 

Surrealistische droomwereld van gemanipuleerde foto’s

Ondanks het feit dat vliegen fysiek onmogelijk is, kunnen wij dankzij onze verbeelding opstijgen en onze vleugels uitslaan. De jonge fotograaf Justin Pieters (1992) ontdekte al snel dat hij verder wou gaan dan het weergeven van de natuurgetrouwe werkelijkheid. Geïnspireerd door de surrealistische schilders en met als leidraad Picasso’s uitspraak: “Alles wat je je kunt voorstellen, is echt”, leeft hij zijn eigen droomwereld na.

“I hope that when people experience my work, they discover a new and different world, which they can dive into to prove that everything is possible when you open your mind.”

Via Youtube leerde Justin hoe hij foto’s kon bewerken. En aan talent geen gebrek: met onverwachte en unieke combinaties van beelden en manipulaties creëert hij een droomwereld waarin alles mogelijk is en die veel mensen weet te verwonderen. Justin hoopt dat wanneer mensen naar zijn foto’s kijken zij zich – ondergedompeld in een andere wereld – realiseren wat er allemaal mogelijk is met de eigen verbeelding.

Justin is pas 22 jaar oud en zijn surrealistische foto’s winnen aan populariteit. Wij begrijpen het wel: kijken naar de foto’s van Justin is als kijken naar de wereld door de bril van de verbeelding. Een soort moderne Magritte. En wie wil er niet af en toe de werkelijkheid ontvluchten? 

Je kunt meer surrealistische foto’s van Justin bekijken op zijn Instagram.

surrealisme fotografie

surrealisme fotografie

surrealisme fotografie

surrealisme fotografie

surrealisme fotografie

surrealisme fotografie

surrealisme fotografie

surrealisme fotografie

surrealisme fotografie

Kunst en optische illusies: je gelooft het bijna niet maar deze kunstwerken zijn gemaakt van glas.

 

 

 

BewarenBewaren

MEER INSPIRATIE

Tientallen foto’s worden samen één verrassend en fascinerend beeld
Deze bijzondere regenboog fotografie fleurt de grauwste omgevingen op
De natuur vindt altijd een manier om op de meest onverwachte plekken te groeien
Parmantige kippen en hanen poseren als echte mannequins