Kunstenaar maakt 5 jaar elke dag een diorama met miniatuurfiguurtjes

2507 VIEWS
Kunstenaar maakt 5 jaar elke dag een diorama met miniatuurfiguurtjes

De Japanse kunstenaar Tatsuya Tanaka maakt met behulp van miniatuurpoppetjes en alledaagse objecten beeltenissen van het leven van alledag. Deze beelden verzamelt hij in een creatieve kalender die je op zijn website kunt volgen.

Tatsuya heeft een interessante kijk op de objecten die wij dagelijks gebruiken. Zo verandert een broccoli in een boom, een handvol aardappels in een woestijn en groene wollen trui in een weiland. Hij zegt hierover:

Dagelijkse gebeurtenissen, gezien vanuit het standpunt van een dwerg, kunnen ons veel leuke gedachten brengen. Ik wilde deze manier van denken uitdrukken aan de hand van foto’s, dus begon ik een miniatuurkalender samen te stellen. De foto’s tonen voornamelijk diorama-achtige figuurtjes die omringd zijn door dagelijkse benodigdheden.

Tatsuya Tanaka 1 Tatsuya Tanaka 2 Tatsuya Tanaka 3 Tatsuya Tanaka 4 Tatsuya Tanaka 5 Tatsuya Tanaka 6 Tatsuya Tanaka 7 Tatsuya Tanaka 8 Tatsuya Tanaka 9 Tatsuya Tanaka 10 Tatsuya Tanaka 11 Tatsuya Tanaka 12 Tatsuya Tanaka 13 Tatsuya Tanaka 14 Tatsuya Tanaka 15 Tatsuya Tanaka 16 Tatsuya Tanaka 17 Tatsuya Tanaka 18 Tatsuya Tanaka 19 Tatsuya Tanaka 20

Wat ook erg leuk is om te zien is hoe patissier Matteo Stucchi toetjes omtovert tot miniatuurkunst. “Hoe een dessert eruit ziet is net zo belangrijk als hoe het smaakt”, zegt Matteo. En van deze foto’s loopt het water je in de mond.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Kunst waar je op straat zo aan voorbij loopt

MEER INSPIRATIE

Deze beeldige miniatuurtekeningen zijn niet groter dan een muntje
De bijzondere postzegels van Bhutan zijn kleine kunstwerken
Bijzondere glaskunst zo klein als je duim
Deze kunstenaar brengt jeugdherinneringen tot leven in levensechte miniaturen