Deze kunstenaar geeft oud metaal een nieuw leven als vogel, kikker of paard

31 augustus 2017
639

De meeste mensen gooien dingen weg die ze niet meer gebruiken. Onze oude spullen komen terecht op de schroot, terwijl veel materialen nog bruikbaar zijn. Gelukkig zijn er mensen die hier wel raad mee weten, zoals John Brown. Hij verzamelt oud metaal en transformeert dit tot dierlijke vormen.

Van kleurrijke vlinders en andere insecten tot kikkers, vogels en paarden. Elk stuk wordt gelast en vervolgens beschilderd met olieverf. Hij gebruikt hier van alles voor: bestek, hoefijzers, spijkers en haarspelden. Alles wat van metaal is volstaat.

John wordt geïnspireerd door de lokale fauna van zijn woonplaats. Hij maakt alleen sculpturen van bestaande dieren die hij met anatomische precisie vervaardigt. John woont in Wales en geniet internationale bekendheid met zijn kunst. Bij het zien van zijn werken snap je ook meteen waarom.

John is te volgen via Facebook en zijn werken zijn te koop via zijn Etsy webshop.

Vogels

John Brown 2

John Brown 11

John Brown 21

John Brown 23

John Brown 1

Vlinders 

John Brown 3

John Brown 4

John Brown 6

John Brown 17

Insecten

John Brown 8

John Brown 9

John Brown 14

John Brown 18

John Brown 19

John Brown 20

John Brown 22

John Brown 5

Kikkers

John Brown 12

John Brown 13

Zoogdieren

John Brown 10

John Brown 15

Dat metaal kan worden gerecycled in vele vormen en maten bewijst ook deze eindejaarsstudente van de Michigan University. Zij vervaardigde een levensgrote pauw met lepels, juskommen en andere dingen van metaal.

Lees ook:  De magische details van de natuur in papierkunst

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down