Deze kunstenaar geeft gevallen bladeren een nieuw leven als kunstwerk

2616 VIEWS
Deze kunstenaar geeft gevallen bladeren een nieuw leven als kunstwerk

Sommige mensen uiten hun verbondenheid met de natuur door bijzondere kunstwerken te maken van dingen die zij in de natuur vinden. Bijvoorbeeld van bladeren, zoals de Spaanse Lorenzo Duran doet. Hij combineert graag zijn liefde voor kunst en natuur en snijdt – net zoals bij papierkunst – zeer gedetailleerde vormen uit bladeren.

Met liefde en zorgvuldigheid gemaakt

Op Paradijsvogels Magazine lieten we eerder al werk van Lorenzo zien. Hij heeft in de tussentijd niet stilgezeten en maakte nog meer mooie en delicate voorstellingen van bladeren. Bijzonder hoe wolven, beren, vlinders en geometrische vormen uit een simpel boomblad gesneden kunnen worden. De liefde en zorgvuldigheid waarmee Lorenzo deze werken creëert kun je bijna voelen.

Het snijproces 

Lorenzo heeft een bepaald proces dat hij doorloopt zodat zijn kunstwerken nog jaren bewaard zullen blijven. Het begint bij het zoeken van gevallen bladeren, waarna ze worden gewassen en gedroogd. Vervolgens worden de bladeren geperst en dan zijn ze klaar voor gebruik.

Het blad dat Lorenzo gebruikt plakt hij vast aan een papiertje en dan schetst hij de tekening op het blad. Met vlijmscherpe, dunne mesjes snijdt hij de tekeningen uit en dan krijg je dit soort resultaten:

Lorenzo Duran 1

Lorenzo Duran 2

Lorenzo Duran 3

Lorenzo Duran 4

Lorenzo Duran 5

Lorenzo Duran 6

Lorenzo Duran 7

Lorenzo Duran 8

Lorenzo Duran 9

Lorenzo Duran 10

Lorenzo Duran 11

Lorenzo Duran 12

Lorenzo Duran 13

Lorenzo Duran 14

Lorenzo Duran 16

Lorenzo Duran 17

Lorenzo Duran 18

Lorenzo Duran 19

Lorenzo Duran 20

Lorezo Duran 15

Ook de Russische Kanat Nurtazin heeft zich de techniek van het snijden in bladeren eigen gemaakt en creëert de mooiste voorstellingen. 

Lees ook:  3 leuke doe-het-zelf ideeën om je huis in herfstsferen te hullen

MEER INSPIRATIE

Delicate boombladeren van zeer bijzonder materiaal
Snijkunstwerken van gevallen bladeren
Beeldschone fragiele mandala’s als ode aan de natuur
6 ideeën voor een feestelijke slinger met versiering uit de natuur