Reusachtige geometrische ontwerpen in het zand

13 juli 2017
540

Eerder schreven wij al over kunstenaar Sam Dougados die het strand gebruikt als canvas om de mooiste mandala’s te creëren. Maar wist je dat er ook kunstenaars zijn die behalve stranden ook andere landschappen gebruiken? De Amerikaan Jim Denevan creëert al meer dan 20 jaar tijdelijke tekeningen in zand, aarde, sneeuw en ijs.

Gebruik wat in de natuur te vinden is

Jim houdt ervan om stokken te gebruiken die op het landschap zelf te vinden zijn. Zo af en toe maakt hij ook gebruik van een hark om een mooi contrast te creëren, of maakt hij met behulp van zijn auto grote cirkels.

8 uur lopen om één ontwerp af te krijgen

De ontwerpen die Jim in het landschap creëert werkt hij eerst uit op papier, voor hij aan de slag gaat. Jim’s tekeningen bestaan uit geometrische vormen en zijn van zo’n grote schaal dat alleen een luchtfoto het ontwerp in zijn geheel kan laten zien. Het duurt uren voor een tekening af is: hij loopt vaak 7 á 8 uur achtereen om een werk af te krijgen. Jim komt zo in ieder geval wel aan zijn 10.000 stappen per dag.

Over zijn zandtekeningen zegt hij:

Ik wil mijn tekeningen klaar hebben op het moment dat het water hoog genoeg staat om de tekening te kunnen wegspoelen. Zo ontstaat er weer een leeg canvas om nieuwe ideeën op uit te proberen.

Een man met meerdere hobby's

Wat Jim zo bijzonder maakt, is dat hij een man is van vele talenten en deze ook allemaal weet te benutten. Hij is niet alleen een landschapskunstenaar, maar tevens surfer en chef-kok. Ook is hij de oprichter van een groot culinair evenement in Amerika: Outstanding in the Field. Voor een overzicht van al zijn werken kun je hem volgen op zijn instagram.

Hieronder volgt een selectie foto’s van het werk van Jim, voordat de natuur ze weer heeft weggevaagd. In dit filmpje kan je zien hoe hij op het strand te werk gaat.

Lees ook:  Minuscule schilderijtjes in prachtig detail

Jim Denevan 2 Jim Denevan 3 Jim Denevan 4 Jim Denevan 5 Jim Denevan 6 Jim Denevan 7 Jim Denevan 8 Jim Denevan 9 Jim Denevan 10 Jim Denevan 11

Jim Denevan 1

Jim Denevan 12 Jim Denevan 13 Jim Denevan 14 Jim Denevan 15

Meer zandkunst zien? Ook deze kunstenaar maakt mooie geometrische ontwerpen op het strand.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down