Deze kunstenaar gebruikt de natuur als zijn canvas

2022 VIEWS
Deze kunstenaar gebruikt de natuur als zijn canvas

Het is altijd lastig om te voorspellen wat Andy Goldsworthy voor zijn volgende project verzint. Deze Britse kunstenaar maakt landschapskunst: alleen van natuurlijke materialen en vaak op onverwachte plekken. Het resultaat van zijn creatieve proces zijn gerangschikte bladeren, takken als een spiraal of bergen van stenen die de schoonheid van de natuur op een hele andere manier laten zien.

Tijdens zijn opleiding kwam Goldsworthy erachter dat hij er niet van hield om binnen te werken. Hij zocht zijn heil buiten de deur en vond in de natuur een nieuw canvas. “De natuur bestaat voor mij niet alleen op plekken in nationale parken. Het is ook te vinden in een galerie, een stad of een gebouw. Het is overal waar wij zijn,” vertelt hij.

Mooi in zijn werken is hoe hij de energie van de natuur weet te pakken en kunst creëert die op harmonische wijze een duidelijke plek claimt in de natuurlijke omgeving. Totdat de wind of het water de elementen weer meeneemt en alles weer wordt zoals het was.

Beelden van zijn werk zijn o.a. vastgelegd in dit mooie boek!

andy-goldsworthy2

Andy Goldsworthy, Pebbles around a hole, Kinagashima-Cho, Japan (1987)
Andy Goldsworthy, Pebbles around a hole, Kinagashima-Cho, Japan (1987)

andy-goldsworthy4 andy-goldsworthy5 andy-goldsworthy6 andy-goldsworthy7 andy-goldsworthy8 andy-goldsworthy9 andy-goldsworthy10 andy-goldsworthy11
andy-goldsworthy

 

MEER INSPIRATIE

Stillevens om bij weg te dromen
Het gouden geluid van innerlijke stilte
Gerecyclede tijdschriften worden prachtige insecten
Handgemaakte natuurcollages van ultrafijn metaal