Deze kunstenaar brengt veren tot leven met gedetailleerde meesterwerkjes

11 augustus 2017
185

Vogelliefhebber, bioloog en ecoloog Chris Maynard maakt uit echte veren surrealistische beeltenissen van vogels. We schreven al eerder over zijn verrassende beweeglijke composities. Chris is al sinds zijn twaalfde bezig met het bestuderen en bewerken van veren: "veren hebben een prachtige, unieke structuur en vogels laten ze elk jaar weer vallen als cadeautjes aan ons."

Een werk om bij weg te dromen

Elke veer die Chris gebruikt weet hij om te toveren tot een intrigerend meesterwerk. Zo maakt hij onder andere een zwerm vogels die zo uit de veer lijken te vliegen, creëert hij de illusie van een rimpelig meer waar een reiger op zoek is naar vis en en vogels die door een regenbui vliegen.

Een levendig spektakel

Chris noemt zijn werken Shadowboxes. Deze naam duidt op de schaduwen die ontstaan dankzij de pinnen waarop hij de vogels aan het papier bevestigt. Zo ontstaat er meer dynamiek en een levendig spektakel van een zwerm miniatuurvogels.

Werken met chirurgische precisie

Hij verzamelt zijn veren bij dierenparken en private volières. Voor elk werk denkt hij na welke veer hij zal gebruiken. Het uitzoeken van de juiste veer kan heel wat tijd in beslag nemen. Met behulp van chirurgische apparatuur, zoals kleine oogchirurgie schaartjes, tangen en een vergrootglas knipt Chris voorzichtig de vormen uit de veren.

Het is een secuur werkje waar je veel geduld voor nodig hebt, want als je verkeerd knipt valt de veer uit elkaar. In dit filmpje hieronder legt Chris uit hoe hij te werk gaat.

Maynard 1

Maynard 2

Maynard 3

Maynard 4

Maynard 5

Maynard 6

Maynard 7

Maynard 8

Maynard 9

Maynard 10

Maynard 11

Maynard 12

Maynard 13

Maynard 14

Maynard 15

Dat je met veren veel meer kunt doen dan je zou denken bewijst ook kunstenares Krystel Missildine. Zij schildert vogels op vogelveren.

Lees ook:  Dromerige natuurschilderingen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontdek de schoonheid van Nederlandse wandelgebieden

Ingrid Bergman | Dualiteit

Op vakantie naar de Malediven: activiteiten om te doen

Backpacken in Mexico: de top 5 plaatsen die je moet bezoeken

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings