Auto's en verkeersborden worden onderdeel van de natuur

10 juni 2017
401

Dan Rawlings is een kunstenaar die het stadsleven en de natuur in zijn werken combineert. Van verkeersborden en gereedschap tot hele silo's en auto's, Dan snijdt uit het metaal vormen van bomen en bladeren zodat deze - vaak niet zo mooie - objecten opeens onderdeel lijken te worden van de natuur.

Zelf zegt hij hierover: "Ik geniet ervan om objecten met een sentimentele waarde te gebruiken zoals gereedschap. Commercie kan zowel afleiding bieden en een doel om ons leven betekenis te geven, maar het leidt ook tot zelfbelang wat nadelig is voor groei. Echte ervaringen worden vaak ten gunste van materieel bezit genegeerd."

Een van zijn pronkstukken is 'Nature Delivers'. Dit is een bestelbusje dat hij bewerkte voor het Lost Eden festival. Vooral 's avonds als het licht erop staat zie je bijna niet meer wat nu auto, schaduw of een echte tak is.

Mooi hoe iemand met zijn fantasie oude voorwerpen die anders op de schroot belanden een tweede leven geeft als kunstwerk. Zelfs een brandblusser knapt er van op!

Dan Rawlings 11

foto bos auto

Andere objecten waarmee Dan de natuur een stukje dichterbij probeert te brengen zijn bijvoorbeeld een zaag, een brandblusser en een schilderij.

Dan Rawlings 2 Dan Rawlings 3 Dan Rawlings 4 Dan Rawlings 5 Dan Rawlings 6 Dan Rawlings 7 Dan Rawlings 8 Dan Rawlings 9 Dan Rawlings 10

Bekijk ook: Oud schroot wordt omgetoverd tot delicaat kant

 

Lees ook:  Een tapijt van edelstenen door Suzan Drummen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down