Kunstenaar arrangeert fleurige bloemen tot schitterende insecten

7 september 2017
384

Voor zijn serie 'Natura Insects' arrangeert de Canadees Raku Inoue vers gesneden bloemen en planten tot kleurrijke beelden van insecten. Het is knap dat Raku de perceptie van mensen over insecten - enge beestjes.. - weet om te buigen naar een aantrekkelijk visueel geheel. 

Natura Insects is een project dat bestaat uit een fleurig assortiment van 9 insectensoorten, waaronder kevers, een lieveheersbeestje, een libelle en een vlinder. Elk dier wordt gecreëerd op wit papier. Om het beeld meer levendigheid te geven gebruikt Raku bloemblaadjes met diepe en felle kleuren. Hij snijdt de overige delen van de bloem om de poten, antennes en andere details van de insecten te maken.

Raku is een creatieve duizendpoot die gebruik maakt van verschillende media. Ben je benieuwd geworden naar zijn werk, bekijk dan ook zijn Instagrampagina.

Kever

Inoue 1

Neushoornkever

Inoue 2

Lieveheersbeestje

Inoue 3

Libelle

Inoue 4

Vlinder

Inoue 5

Mot

Inoue 6

Hertkever

Inoue 7

Zwarte weduwe

Inoue 8

Vuurvliegje

Inoue 9

Raku gebruikte bloemen om insecten mee te maken, maar het kan ook andersom. Japanse ontwerpster Haruka Misawa maakt prachtige bloemen van potlood slijpsel

Lees ook:  Wandelen in de natuur heeft een positief effect

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings