Deze koeien gaan elke dag naar het strand

4 april 2015
381

Aan de zuid-oostkust van Zuid-Afrika leiden de koeien en stieren hun kalveren sinds mensenheugenis iedere dag naar het strand. Hier dippen ze hun hoeven in het koele water en steken ze hun snuit in de zoute zee. Fotograaf Christopher Rimmer groeide voor een groot deel van zijn jeugd in dit deel van Afrika op.
Hij vertelt dat de Xhosa, die de koeien houden, een diepe spirituele connectie met hun vee hebben, waarbij de taal van de Xhosa vele subtiele variaties kent om verschillende kleuren, patronen en markeringen van een koeienhuid aan te duiden.
De eerste observaties van de strandgang van de koeien dateren uit 1500, uit de verslagen van diverse zeemannen. Gedurende de nacht staat het vee in een afgesloten omheining, bij het ochtendgloren worden ze vrij gelaten. In de middag keren ze na een ochtend grazen terug om gemolken te worden, daarna vervolgen ze hun programma op het strand.
Volgens Rimmer stralen de koeien een bijna menselijke sereniteit uit wanneer ze op het strand zijn. Het kan ook bijna niet anders dan dat het kalmerende effect dat de zee doorgaans op de mens heeft, ook doordringt tot deze dieren. In de foto's van Rimmer lijkt het in ieder geval alsof ze in diepe gedachten verzonken zijn.
christopher rimmer christopher rimmer2 christopher rimmer3 christopher rimmer4 christopher rimmer5 christopher rimmer6 christopher rimmer7 christopher rimmer8 christopher rimmer9
[hr]

Anderen bekeken ook: De witte paarden van de Camargue

camargue paarden
 

Lees ook:  Op deze plekken in Nederland kun je slapen op het strand

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings