Deze koeien gaan elke dag naar het strand

3605 VIEWS
Deze koeien gaan elke dag naar het strand

Aan de zuid-oostkust van Zuid-Afrika leiden de koeien en stieren hun kalveren sinds mensenheugenis iedere dag naar het strand. Hier dippen ze hun hoeven in het koele water en steken ze hun snuit in de zoute zee. Fotograaf Christopher Rimmer groeide voor een groot deel van zijn jeugd in dit deel van Afrika op.

Hij vertelt dat de Xhosa, die de koeien houden, een diepe spirituele connectie met hun vee hebben, waarbij de taal van de Xhosa vele subtiele variaties kent om verschillende kleuren, patronen en markeringen van een koeienhuid aan te duiden.

De eerste observaties van de strandgang van de koeien dateren uit 1500, uit de verslagen van diverse zeemannen. Gedurende de nacht staat het vee in een afgesloten omheining, bij het ochtendgloren worden ze vrij gelaten. In de middag keren ze na een ochtend grazen terug om gemolken te worden, daarna vervolgen ze hun programma op het strand.

Volgens Rimmer stralen de koeien een bijna menselijke sereniteit uit wanneer ze op het strand zijn. Het kan ook bijna niet anders dan dat het kalmerende effect dat de zee doorgaans op de mens heeft, ook doordringt tot deze dieren. In de foto’s van Rimmer lijkt het in ieder geval alsof ze in diepe gedachten verzonken zijn.

Lees ook:  Voederplank voorzien van camera maakt prachtige close-ups

christopher rimmer christopher rimmer2 christopher rimmer3 christopher rimmer4 christopher rimmer5 christopher rimmer6 christopher rimmer7 christopher rimmer8 christopher rimmer9


Anderen bekeken ook: De witte paarden van de Camargue

camargue paarden

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Noorderlicht fotograferen doe je met deze handige tips
Blauwe bijen
De prikkelende schoonheid van een kwal
De betoverende schoonheid van het uiterste noorden